Onsdagsgolf

Onsdagsgolf 2019-06-12

Tyvärr kunde inte dagens tävling slutföras, då tävlingsledningen tog beslut att avbryta dagens runda p g a åska kring banan. Starten fick skjutas fram en halv timme på morgonen då nattens brutala åskväder och regn inte hade lagt sig. Sedan framåt 11-tiden började “Tor” åter mullra och tävlingsledningen beslutade att avbryta det hela. Det var ingen möjlighet att avvakta bättre väder, då banan var bokad för andra golfare efter klockan 12.00. Vi får hoppas på bättre tur med vädret nästa onsdag den 19:e juni. Välkomna då !


Onsdagsgolf 2019-05-29

Idag var det onsdagsgolf tillsammans med Ronneby i vår sedan 16 år gemensamma tävling Glasriket-Ronneby Cup. 102 st deltagare, varav 27 st från Ronneby GK. Det var som vanligt att hemmalaget tog hand om vandringspriset. De individuella resultaten var också till hemmalagets fördel. Segrare i A-klassen Marino Persson på fina 69 slag netto, I B-klassen hade Arne Andersson lägst score på 72 slag. C-klassen vanns av Agneta Johnsson på också fina 72 slag netto. Stort grattis till segrarna, men även till alla övriga 99 kämpande golfare som hela tiden gör sitt bästa. Tror att i stort sett alla hade en trevlig runda på vår fina bana, särskilt de snabba greenerna är ett plus.

Så här gick det idag:  Resultat Onsdagsgolf 2019-05-29, som vanligt kan du på Min Golf hitta allas resultat i detalj.


Onsdagsgolf 2019-05-22

73 st kom idag, några kanske rädda för det regn och åska som SMHI hade som prognos bara några timmar innan vi gick ut. inte kom det något regn, lite muller på avstånd. Den alltid alerte Idor Salomonsson gjorde som vanligt väldigt bra ifrån sig och vann A-klassen på 70 slag netto. B-klassen vanns av Krister Holgersson på 73 slag netto och Kjell-Olof Persson vann C-klassen på 70 slag netto. Mycket stort grattis till alla vinnare.

Så här gick det idag: Resultat Onsdagsgolf 2019-05-22

Observera att till nästa onsdag spelar vi vanlig onsdagsgolf men tillsammans med Ronneby i Glasriket- Ronneby Cup. Lagtävling, men även 3 lika stora stora klasser som individuell tävling. OBS att anmälningstiden går ut 27 maj kl 24, för att planeringen skall kunna ske när startlistan är klar mitten på tisdagen.

Onsdagsgolf 2019-05-15

74 st kom till det fina golfvädret och en bana med snabba greener (annat än Värnamo) A-klassen vanns av Göran Svensson på 75, B-klassen av Bengt-Göran Lilienberg på 72 slag och C-klassen av Piero Palusa på jättefina 68 slag netto. STORT GRATTIS TILL SEGRARNA, men även till alla andra som fick en fin golfrunda.

Så här blev resultaten idag: Resultat Onsdagsgolf 2019-05-15

Vill du eventuellt kolla exakt hur någons score är, kan du gå in på Min Golf och titta inte enbart på din egen utan även på kompisens eller konkurrentens score.


Onsdagsgolf 2019-05-08

73 st kom idag. Vädret var lite lynnigt, de först startande hade lite otur med regn på sin första del av rundan. Sent startande hade det lite bättre, men så är det med en utomhussport! Väldigt roligt att vi har fått några nya. Ulf Sibner, Mats Jonasson, Robert Hjelmer, Bo Folkesson är hjärtligt välkomna till vår onsdagsgolf. Våra spelare i klass A hade en väldig kamp idag. Outstandig var Ola Blomberg som vann  på 71 slag netto, Grattis. Plats 2- 18  5 slags differans, otroligt bra. Klass B, C-G Göthe tog sin andra seger för säsongen, stort grattis. Klass C, vanns av Siwert Wikström på 71 slag netto, stort grattis.

Så här blev resultaten idag: Resultat Onsdagsgolf 2019-05-08


 

Onsdagsgolf 2019-04-24

Idag kom det 76 st spelare till vår onsdagsgolf med kanonstart, som vi tyvärr inte får ha så ofta. Alltid trevligt att träffa de mesta spelarna både före rundan och efter rundan. Idag hade vi t o m en nyhet, uppvärmning 5 minuter tillsammans under ledning av Per-Folke Eriksson. Väldigt uppskattat.
Väldigt blåsigt idag, vilket försvårade det för många, dock inte för vinnarna Göran Svensson, Stig Hellzon och Bengt Ejermark i respektive klass A,B och C. Stort GRATTIS till dessa men som vanligt till alla, som kämpar väl och har det trevligt tillsammans. ena veckan på topp, nästa vecka i botten, men så är golfen för oss alla på den nivå vi håller.

Så här blev resultaten idag: Resultat Onsdagsgolf 2019-04-24

Som vanligt detaljer, finns på GIT. (LÄNK)

Nästa onsdag är det 1 maj, då har vi ingen onsdagsgolf . Då får du hitta på något annat.


Onsdagsgolf 2019-04-17

Vilket fantastiskt väder och vilken fantastisk bana med snabba greener, som delvis ställde till det för många. Tänkta 2-puttar blev plötsligt 3-puttar. Inte vanligt vid denna tid på året. Och mycket trevligt också att 79 st spelare varav 10 st damer och några nya herrar, som inte varit med på tidigare onsdagsgolf var med, mycket trevligt för oss i seniorkommittén, herrar att många visar intresse för vår onsdagsgolf.

Allra bäst lyckades i A-klassen: Bo Hansen på 76 slag netto. I B-klassen lyckades Jerry Rydström på 67 slag netto bäst och i C-klassen gjorde Evert Johansson 74 slag netto.
Grattis till segrarna, men även grattis till många andra som fick komma ut på en härlig golfrunda, den bästa hitintills för denna säsong !!

Information: När vi är över 30 deltagare är det två klasser, när antalet är över 60 är det 3 klasser, och det skall vara lika många i varje klass, och det räknar GIT fram.

Så här blev resultaten idag: Resultat Onsdagsgolf 2019-04-17

Vill du eventuellt kolla exakt hur någons score är, kan du gå in på Min Golf och titta inte enbart på din egen utan även på kompisens eller konkurrentens score.

Nästa onsdag den 24 är det kanonstart. anmäl dej redan idag !

Avslutningsvis skulle vi vilja slå ett slag för att gynna restaurangen genom den rabatt vi har genom att få dubbelfralla + kaffe, lunch med 2 rätter att välja på och kaffe på maten för den billiga summan av 115 kr. Det finns en lista att fylla i, så restaurangen får lite hum om hur många som skall äta. Idag var det 8 st av 79 som fyllt i. Borde kanske vara några till? Naturligtvis får var och en göra precis som hen vill, men maten är bra och kan vi gynna restaurangen är det ju bra för hela klubben.

En annan liten sak också. Alla onsdagstävlingar anmäler man sig lättast genom Min Golf. Du kan naturligtvis ringa eller komma upp till kansliet och anmäla dej, men det kan vara lite onödigt jobb för kansliet eftersom de har många andra arbetsuppgifter att göra. Vi får försöka lära oss den digitala världen, även om vi är till åren komna.


Tillfälliga lokala regler
I dag, 2019-04-16, publicerade vi “Tillfälliga lokala regler”. (LÄNK)
Observera att det från och med nu bland annat gäller lägesförbättring. (Kommer att vara så tills gräset gjort spelfältet bättre)
Regel & HCP-kommittén


Onsdagsgolf 2019-04-10

Allra först en vädjan och uppmaning: Har du anmält dej via Min Golf och angivit en tee och sedan på speldagen ändrar dej och vill spela från en annan tee, så anmäl detta ABSOLUT till startansvariga, så de kan ändra på scorekortet och samtidigt meddela kansliet, denna ändring.

Är det detta som kallas aprilväder. Trots detta hade hela 40 st anmält sig och kom till start. Kallt på natten, lite snöfall på morgonen, snö på greener och tee, som nästan hinner smälta tills första boll går ut kl 10.00. Många frös, men det blev faktiskt något bättre fram på dagen, trots att det inte översteg 2 grader plus. vädrets makter gjorde säkert sitt till att våra resultat inte var de bästa. Snittscorerna var de högsta på “mången god dag”. Inte undra på. Därför är segrarna Jerry Rydströms och C-G Göthes resultat att gratulera till Jerrys på 73 netto i A-klassen och C-G:s 76 netto i B-klassen. Stort grattis till dessa. Vi hoppas på varmare väder nästa onsdag.

Här är resultaten för idag:Resultat Onsdagsgolf 2019-04-10

Vill du veta hur alla resultat är i detalj får du logga in på Min Golf och titta på den nya, i någras ögon, konstiga upplägg. Men vi lär oss kanske?


 

Onsdagsgolf 2019-04-03

34 st golfare tog sig an den sista tävlingen för säsongen på vinterbanan. Lundqvistmaffian har slagit till? Vinst både i A-klassen och B-klassen. Hans vann A-klassen på 72 slag netto, och Erik vann B-klassen på 74 slag netto. Grattis båda.
Vi träffas nästa onsdag, men då på ordinarie greener. Min Golf-anmälning !

Så här blev det idag: Resultat 2019-04-03

Shcp Vintergolf 2018/2019 190403      Uppdaterad efter spelomgång 190327


Onsdagsgolf 2019-03-27

Ursäkta förseningen av resultatredovisningen, detta p g a först strul i Portugal och sedan på kvällen krånglade hemsidan, men nu är det på plats.

31 st tog sig an en tydligen bra bana, disigt med lite duggregn. En fantastisk runda av framför allt Marino Persson, men även Idor gjorde, som vanligt brukar vi säga, en väldigt fin runda. Marino med 70 slag brutto, netto 67 är rekord för denna vinter. Grattis. Klass B vanns av Bengt Fransson(V) pristagare för 3:e veckan i rad. Grattis

Så här blev resultaten: Resultat 2019-03-27

Välkommen även nästa onsdag, men då är det först vårmöte klockan 08.30

Shcp Vintergolf 2018/2019 190327      Uppdaterad efter spelomgång 190320


Onsdagsgolf 2019-03-20

24 st entusiastiska golfare kom till start idag efter 1 månads uppehåll, och man märker att våren är på gång.
Werner som är startansvarig kom med följande kommentar: Lite råkallt och lite duggregn emellanåt. Dagens behållning var att se hur mycket ris längs fairways som var bortforslat. Vilken natur vi börjar få runt omkring oss golfare på Glasriket!

Idag gratulerar vi Idor Salomonsson och Arne Andersson för att ha vunnit A resp. B-klassen.
Så här blev det idag: Resultat 2019-03-20

Hoppas det blir golf även nästa onsdag den 17:e.

Shcp Vintergolf 2018/2019 190320      Uppdaterad efter spelomgång 190227


Onsdagsgolf 2019-03-13

Tyvärr stämde inte väderprognosen riktigt fullt ut. Regn och snöblandat regn var det, men inte vanlig snö. Dock regn och fortfarande regn mitt på dagen så ganska otrevligt väder för golfspel.

Vi får hoppas det blir bättre till onsdagen den 20 mars i stället.

Shcp Vintergolf 2018/2019 190306      Uppdaterad efter spelomgång 190227


Onsdagsgolf 2019-02-27

26 st till start idag. Strålande sol och fram på dagen 13 grader varmt. Lite snö låg kvar, så tillfälligt vatten fick hanteras. Startansvarig Werner Törnblom berättade följande: “En gröngöling (fågel alltså) behagade skratta åt mina utslag.” så våren är kommen? En icke tidigare deltagare Lars-Göran Brorsson hälsar vi välkommen.
De som klarade det bäst var vinnarna Jerry Rydström och Lars-Olof Ekström. Jerry i A-klassen med 76 slag och Lars-Olof i B-klassen på 77 slag. Stort grattis till båda.
Får se hur det blir nästa onsdag. Prognosen säger lite snö, men det kan ändras. Besked via hemsidan tisdag eftermiddag.
Så här blev resultaten idag: Resultat 2019-02-27

Shcp Vintergolf 2018/2019 190227      Uppdaterad efter spelomgång 190220


Onsdagsgolf 2019-02-20

Stor skillnad mot förra onsdagen. Startansvarige Thomas Westergren på hål 2.

Vilken onsdagsgolf i februari. 5 grader i strålande sol, banan ovanligt torr för att vara vid denna årstid. 29 st spelare kom till start. Vi gratulerar vinnaren i A-klassen Jan-Åke Royson för att ha gått runt på 75 slag brutto och 73 slag netto. Vinnare i B-klassen blev Sven Wiberg på 79 slag netto. Grattis till båda.

Hoppas vi kan spela även nästa onsdag. Rätt intressant att följa väderprognoserna.  Under torsdagen skall det bli mycket snö, ligger den kvar till nästa onsdag, när det enligt prognosen skall bli 9 grader varmt mitt på dagen. Den som lever få se!?

Så här blev resultaten: Resultat 2019-02-20

Shcp Vintergolf 2018/2019 190220      Uppdaterad efter spelomgång 190213

 


Onsdagsgolf 2019-02-13

Är detta orsaken till de höga scorerna. Is och tillfälligt vatten. Dock var det inte så på alla hål. Anders Karlström på hål 2.

Det blev golf !! 19 st kom till start i strålande sol, men det måste tydligen varit tufft, för snittscorerna var de högsta på väldigt länge, men förhoppningsvis hade de som spelade trevligt tillsammans. De som spelade bäst var Erik Lundkvist som vann A-klassen på 78 netto, och Arne Andersson B-klassen på 76 netto. STORT grattis till båda.Hoppas vi kan spela även nästa onsdag.

Så här blev resultaten: Resultat 2019-02-13

Shcp Vintergolf 2018/2019 190213      Uppdaterad efter spelomgång 181212

 

 

 


Onsdagsgolf 30 jan, 6 febr 2019

Tyvärr sätter Kung Bore stopp för vintergolf även dessa onsdagar. Skidåkarna är förmodligen glada och vi överlämnar gärna banan till dem för sina aktiviteter. Men vi kommer igen, så fort Bore släpper greppet. Titta på hemsidan när vi kan återkomma med vintergolf.


Onsdagsgolf 23 januari 2019

Snön (5 cm idag tisdag,22:e) sätter stopp för onsdagsgolf.

Shcp Vintergolf 2018/2019 190123    Uppdaterad efter spelomgång 181212


Onsdag 2019-01-16

Snön och halkan satte stopp för onsdagsgolf.

Shcp Vintergolf 2018/2019 190116    Uppdaterad efter spelomgång 181212


Onsdag 2019-01-09

Snön satte stopp för onsdagsgolf.

Shcp Vintergolf 2018/2019 190109   Uppdaterad efter spelomgång 181212


Onsdag 2018-12-19

Vi i herrseniorkommittén har beslutat att det blir ingen organiserad onsdagsgolf den 19 december. Det är för mycket snö för att det skall kunna bli rättvist och blir troligen ännu mindre ”riktig” golf som Golfförbundet utrycker det. Den som vill kan naturligtvis spela, med som sagt inget som kommittén ordnar. Nästa gång vi har planerat onsdagsgolf är den 9 januari 2019 och för oss golfare hade det ju varit trevligt om det inte är snö på banan när vi spelar golf då.

Herrseniorkommittén önskar alla

GOD JUL OCH GOTT NYTT GOLFÅR


Så här såg det ut 18 dec 2018.

 

 

 

 

 


Shcp Vintergolf 2018/2019 181219   Uppdaterad efter spelomgång 181212


Onsdag 2018-12-12

Idag var det skillnad på hur vi kan ha det med att spela vintergolf. Nästan som en sen höstdag. 25 st spelare hade fyllt i sina scorekort och tog banan i besittning. Idag var det fantastiskt för åtminstone en spelare, vår nye medlem Erik Lundkvist som gjorde ”Hole in one” på det näst sämsta vintergreenhålet (16) vad gäller möjligheten att putta i en boll. Inte roligt att ha det så. Men han slog ut från tee och hade tur med en studs och sedan rakt i hål. Stort grattis till Erik !

Vi gratulerar segraren i A-klassen Bertil Forsberg som hade mycket fina 70 slag netto.  I B-klassen vann Bert Ljungqvist på 74 slag netto, 1 slag före Erik, som trots sitt ”Hole in one” inte kunde vinna.

Hoppas vi kan spela även nästa onsdag, kallt, soligt eller vad det blir för väder. Det är ändå väldigt trevligt att åtminstone få sig en promenad i så fint väder som idag. Besked hur det blir den 19 dec. kommer på eftermiddagen den 18:e dec.

Vi fick vara med om 2 st iaktagelser idag. Precis till vänster om 14:e innan green, så hade vildsvin varit och bökat alldeles utanför elstängslet, så stängslet verkar alltså funka. En mindre lustig sak fick vi också se. På 2 av våra greener hade en IDIOT till bilförare kört över och saboterat. Förhoppningsvis kan det fixas till, men vad är det för människor (odjur?), som kan tycka det är skoj att vandalisera en golfbana?

Så här blev resultaten: Resultat 2018-12-12

Shcp Vintergolf 2018/2019 181212   Uppdaterad efter spelomgång 181205


Onsdag 2018-12-05

Vi skall kanske inte säga usch till solen, men idag kunde vi nog alla 34 deltagare åtminstone lite tycka att solen var besvärlig och gjorde det svårspelat särskilt vad gäller vid utslagen. Vart tog bollen vägen? Ingen som vet? SLÅ DÅ EN PROVISORISK BOLL !! Tyvärr var det idag några som hade glömt denna rekommendation. Det var också så att några hade glömt att det finns något som föreslås i sommargolf: SLÄPP IGENOM OM DU TAR TID PÅ DIG FÖR ATT LETA. Dagens vintergolf tog ungefär 45 minuter längre än vad det normalt tar för att vi skall spela ”ICKE RIKTIG GOLF”, som Golfförbundet centralt har sagt. Men vi bryr oss inte om det utan vi spelar vintergolf med delvis egna förutsättningar.

Nu är det slut på pekpinnar och desto roligare att redovisa vilka som har kunnat bemästra de här svårigheterna med sol, onödigt ojämna vintergreener och frusna fairways där bollen studsar lite som den vill. Bollen studsade tydligen mycket konstigt och solen var besvärlig, vilket visar sig i att snittscoren i både klass A och B. Högsta snittscoren någonsin både vad det gäller vinter- eller sommargolf.

Vi gratulerar segraren i A-klassen Idor Salomonsson som hade fina 74 slag netto. Rolf Jonsson hade ännu bättre nettoscore och vann B-klassen på 72 slag netto.

Hoppas vi kan spela även nästa onsdag, kallt, soligt eller vad det blir för väder. Det är ändå väldigt trevligt att åtminstone få sig en promenad i så fint väder som idag. Besked hur det blir den 12 dec. kommer på eftermiddagen den 11:e dec.

Här är dagens resultat:Resultat 2018-12-05

Shcp Vintergolf 2018/2019 181205   Uppdaterad efter spelomgång 181128


Onsdag 2018-11-28

Det var riktig vintergolf! Hårt, vitt och bollen studsade lite som den ville. 19 st startade. 2 personer var i särklass i dagens tävling. Bertil Forsberg, vinnare av A-klassen på 69 slag netto, enda spelaren i dagens tävling som spelade från tee 56, och Arne Andersson, vinnare av B-klassen på 68 slag netto, med 10 slag ner till andraplatsen i B-klassen. 5 slag före var Bertil i A-klassen. Enligt väderprognosen skall det bli spelbart även nästa onsdag och välkomna även de som tyckte det för kallt denna onsdag.

Så här blev resultaten: Resultat 2018-11-28

Shcp Vintergolf 2018/2019 181128   Uppdaterad efter spelomgång 181121


Onsdag 2018-11-21

Återigen en fin höstdag, så vi kan hålla på med vår favoritsport. 31 st kom till start idag. Den stora grejen idag var att vår alltid idoge Idor Salomonsson gjorde “hole in one” på hål 10, tror att det var den första av detta slag de senaste åren, i alla fall på onsdagsgolfen. GRATTIS Idor, och han tog hem 1:a platsen i Klass A. I klass B vann Roy Hansson GRATTIS.

Resultatlista:Resultat 2018-11-21

Om det blir golf nästa onsdag samlas vi i klubblokalen, då övervåningen är stängd.

Shcp Vintergolf 2018/2019 181121   Uppdaterad efter spelomgång 181114


Onsdag 2018-11-14

Det fina höstvädret fortsätter. 36 resultat är redovisade. Gratulerar Jan Jonasson, som andra veckan i rad vann A-klassen. B-klassen togs hem av Allan Karlsson. Grattis.
Det var 37 st som startade, men endast 36 st scorekort redovisade. Den som avbryter tävling måste absolut meddela detta för tävlingsledningen eller någon i bollen. Det är inte OK att bara lämna och åka hem.

Här är resultaten: Resultat 2018-11-14

Nästa onsdag träffas vi igen !!

Shcp Vintergolf 2018/2019 181114   Uppdaterad efter spelomgång 181107 (rev 181108)


Onsdag 2018-11-07

Oj, vad roligt att komma i gång med vintergolfen i fint höstväder, hoppande bollar för att komma i det stora vinterhålet. 36 st spelare är väldigt trevligt. Bäst i A-klassen blev Jan Jonason med 73 slag netto. Stort grattis. B-klasens Roy Hansson var ändå bättre 70 slag netto. För ovanlighetens skull var snittscoren i B-klassen lägre än A-klassen. Kanske beroende på den 60%-iga reduceringen av sommarhandicapet, vem vet, se hur det blir nästa onsdag. Oerhört trevligt med så många spelare på en vinteronsdag !!

Så här blev resultaten: Resultat 2018-11-07

Shcp Vintergolf 2018/2019 181107

2018-11-01
Vintergolf

Fr o m nästa onsdag (2018-11-07) är det spel på vintergreener som gäller.
Det innebär att speciella regler gäller avseende handicap mm.
Spelhandicap kommer fortlöpande att justeras och redovisas för de som deltar i onsdagsgolfen.
Denna första utgåva av spelhandicaplistan omfattar spelare som deltagit någon av de senaste två onsdagarna.

De tider som gäller är:

  • 09.25     Ifyllda scorekort skall vara lämnade till startansvariga
  • 10.00     Kanonstart

Vintergolf Regler 2018/2019  Rev 181107

Vintergolf Regler 2018/2019

Shcp Vintergolf 2018/2019 181101


Onsdag 2018-10-31

Hösten fortsätter, blåsigt, duggregn emellanåt, ca 8 grader. Trots det kom 34 st till start. Vi har ju principen att ha lika antal i varje klass. Idag gick gränsen vid 18,2, ovanligt lågt. Vinnaren i B-klassen Gerth Andersson brukar normal vara i A-klassen, men just idag i B-klassen, som han vann på 74 slag. Grattis. A-klassen vanns av Ola Blomberg på 73 slag. Grattis ! Detta var sista onsdagen för säsongen på sommargreener. Nästa onsdag är det vintergolf som gäller och därmed lite annorlunda beräkning av exakt hcp och därmed också annat SHCP än du är van vid. VÄLKOMNA !

Så här blev resultaten idag: Resultat Onsdagsgolf 2018-10-31

Onsdag 2018-10-24

Hösten är verkligen här. Några få plusgrader och blåsigt gjorde säkert sitt till att dagens onsdagsgolf hade de högsta snittscorerna för året. En liten grej till: Eftersom det är manuell hantering och alla måste hålla koll på sitt exakta hcp och även sedan titta rätt i slooptabellen, så var det några som inte hade rätt där. Vi har väl blivit bortskämda att få all information direkt på färdigtryckta scorekort. Men det ordnar säkert till sig när alla blir varma i kläderna i vinter. Detta var det lilla negativa. Nu till det fantastiskt positiva: 45 st golfare nu på hösten är verkligen en bra siffra. Och de som spelade bäst var Lars-Göran Aidemark i A-klassen, 73 netto, 2.a var en ny medlem Hans Lundquist, som vi hälsar välkommen i detta “lustra” gäng. B-klassen vanns av Allan Carlsson som fick 74 slag netto. Och nästan lika trevligt var det att C-G Göthe äntligen kom på prisplats på en vanlig onsdagsgolf. Ja,ja jag vet att han fick pris i Vetlanda, men på hemmabanan var det första gången för i år.

OBS! Detta är manuell hantering, och alla scorer m m förs in hand, så upptäcker du något konstigt eller har du frågor angående detta. Hör av dej till redaktören, så undersöker han det hela. Vem är redaktören? Jo, Bo H

Så här blev resultaten idag: Resultat Onsdagsgolf 2018-10-24

Sedan när det blir vintergreener är det lika med tider, men hcp räknas annorlunda. Det finns regler för det.


Onsdag 2018-10-17

Efter höstmötet gick 67 spelare ut i dimman och startade sista onsdagen med GIT-anmälan. A-klassen vanns av Karl-axel Axelsson på kanonfina 68 slag netto (77 slag brutto), fantastiskt bra gjort med Lars-Gunnar Starck på samma resultat, det bästa på länge av sommarklädde mannen även i kylig väderlek. B-klassen vanns av Sven Wiberg på 71 slag netto och Bengt Ejermark på samma resultat.
OBS ! Nästa onsdag är det manuell hantering av det hela. Du kommer absolut senast 09.25 och lämnar in ditt rätt ifyllda scorekort. Kl 10.00 är det kanonstart. Välkomna !

Så här blev onsdagens resultat, I detalj kan du se på GIT: Resultat Onsdagsgolf 2018-10-17


Onsdag 2018-10-10

Fantastiskt väder, nästan som på sommaren, 66 st på plats. A-klassen vanns av Bo Hansen  i samma boll som Sven-Erik Larsson,, tuff kamp, båda på 71 slag. Grattis ! B-klassen vanns av Allan Carlsson på 74 slag. Grattis. Hoppas vi träffas nästa onsdag på sista golfrundan med GIT-anmälan . OBS, före kanonstarten har vi stormöte kl 08.30 !! VÄLKOMNA

Så här blev resultaten idag, vill du veta mer gå in på GIT:

Resultat Onsdagsgolf 2018-10-10


Onsdag 2018-10-03

Nu är det verkligen höst. 6 grader på morgonen, känns som 1 plus högst.
men med rätt kläder går det bra ändå. Fantastiskt att 56 st spelar en onsdag i oktober.
Banan är ju väldigt bra fortfarande, och de som kanske inte gjorde sin bästa bästa runda;
så är det trevligt att få en 4 timmars motionsrunda i trevligt sällskap.
De som spelade väldigt bra idag var Ola Blomberg, som vann A-klassen på 70 slag. Hoppas
han tar en “fulöl” i kväll. Grattis till honom. I B-klassen vann Bengt Ejermark på 75 netto.
Grattis till honom.

Så här blev resultaten: Resultat Onsdagsgolf 2018-10-03

Vill du har noggrannare koll, gå in på GIT och titta.

OBS !! Nästa onsdag den 10 oktober har restaurangen stängt, så
du får ta med dig egen fika.


Onsdag 2018-09-26

Nu är det höst. Verkligen trevligt att 55 st trotsade det blåsiga vädret och genomförde
onsdagsgolfen på ett fint sätt. Tuff dag, så scorerna lite högre än normalt.

Vi gratulerar (som vanligt) Bengt Fransson, som nästan alltid är på topp. Vann A-klassen på 75 slag.
Vi gratulerar också Stig Hellzon, som vann B-klassen på 73 slag.

Redaktören missade sin första onsdag för året, men hoppas komma på plats nästa onsdag.

Onsdag 2018-09-26

Klass A 4 pristagare
Klass B 4 pristagare

Onsdag 2018-09-19

I fantastiskt fint väder, nästan sommarlikt tog 65 st golfare sig an dagens runda troligen välförsedda med både fika, mackor m m.
Vi i herrkommittén har en överenskommelse med restaurangen om att kaffe, dubbelfralla i pausen och lunch efteråt kostar 110 kr. Vi lägger fram en blankett för ifyllnad. Idag var det 65 tävlande och 1 st !! namn var ifyllt. Några äter ändå lunch efteråt, men vad är det som gör att så få äter lunch? För dyrt, för dålig mat? Ja, vi i kommittén bara undrar? Naturligtvis gör var och en ett val, men om ingen utnyttjar restaurangen, så kan det naturligtvis inte finnas någon möjlighet att ha en restaurang.
Ja det var Ove, nu över till dagens tävling.

I klass A var det 4 st spelare som gick under sitt i hcp, 2 st i B-klassen. Bäst var Anders Waldemar i A-klassen, som gick på 68 slag netto, 80 slag brutto. Stort grattis till honom, I B-klassen gick Per-Olf Sjösten på 70 slag netto. Grattis !

Så här gick det: Resultat från GIT

Klass A 5 pristagare
Klass B 5 pristagare


Onsdag 2018-09-12

Nu börjar hösten, lite svalare, blåsigt, ostadigt. På tal om ostadigt. En del var lite ostadiga idag för dagens snittscore var den högsta i år. Minst ostadiga var Sven-Erik Larsson och Börje Andersson 74 resp. 75 i var sin klass. Grattis till dessa för 1:a plats!
Trots allt trevligt att 49 st kom till start, men tyvärr bara 3 damer. Hoppas på fler nästa onsdag.

Så här blev det idag:
Resultat Onsdagsgolf 2018-09-12
Resultat i GIT


Onsdag 2018-08-29

Idag lite sensommarväder helt acceptabelt med tanke på att vi snart är i september. Idag var det 2 st som utmärkte sig i respektive klass.
Thomas Westergren i A-klassen som gjorde en fin 69:a Grattis. Jerry Sunesson, med nyinköpta bollar, fixade segern i B-klassen på 74 slag netto. Grattis !

Så här gick det: Resultat i GIT

Klass A 5 pristagare
Klass B 6 pristagare


Onsdag 2018-08-22

Verkligen fint golfväder idag, lite svalare vid starten kanske 12 grader, men sedan 22-23 grader på eftermiddagen på en bana som bara blir bättre och bättre efter den icke roliga torkan, som gjorde vissa fairways stenhårda.

Det vackra sensommarvädret gjorde säkert sitt till att deltagarantalet var den näst högsta för året. Idag 82 st. Den 9 maj 86 st. Mycket roligt och framför allt trevligt att så många tycker om onsdagsgolfen. 11 damer var med och tävlade vilket är mycket trevligt, tycker vi i herrseniorkommittén.

Idag gratulerar vi segrarna i de båda klasserna; A-klassen Leif Lundqvist på 70 slag netto och B-klassen Bernt Lundkvist på 72 slag netto. Och det lite märkliga: De är BRÖDER !!   STORT GRATTIS till de båda.

Nästa onsdag är det kanonstart. Välkomna lika många då får vi hoppas.

Så här gick det: Resultat Onsdagsgolf 2018-08-22

Lite vid sidan om det hela och kanske ett diskussionsunderlag.
Ibland finns det de som tycker man skall ha endast en klass och
ibland att man bör ha 3 klasser vid många deltagare.
Om det varit en klass idag hade många pristagare i B-klassen blivit utan pris.
Och därför är herrkommitténs inställning att fler klasser gynnar de med något
högre hcp och det vill kommittén jobba för. Även om vissa tycker att det har ingen
betydelse att få pris, så är det roligt att någon gång komma på prisplats och
sedan får andra säga vad de vill.


Onsdag 2018-08-15

Oj vad det är mycket roligare att spela golf när det är lite grönt även på fairways. 70 st deltagare är också väldigt skoj att notera.
Och den bäste idag i A-klassen blev 80-årige Idor Salomonsson, 69 slag netto. STORT GRATTIS !!
B-klassen togs hem av Jerry Sunesson med 71 slag netto. STORT GRATTIS även till honom.

Så här blev det idag;

Resultat Onsdagsgolf 2018-08-15


Onsdag 2018-08-08

Förra veckans fråga hur länge detta väder kan hålla på kvarstår. Vissa gillar detta men många tycker det inte är golf med sådana fairways. Men vad göra, gilla läget, kan man inte slå på stenhårda fairways, så får man väl anpassa sig? Vissa tycks gilla det. Särskilt Börje Söderling verkar det som, dagens 65 runda med 79 slag brutto talar sitt tydliga språk. Grattis Börje ! Given i H70-laget nästa gång?
Klass B vanns av den evigt unge, startansvarige Per-Folke Eriksson, mycket stort grattis till honom.

Vi kör vidare nästa onsdag. Kanske bättre väder för golf?

Så här blev det idag;

Resultat Onsdagsgolf 2018-08-08


Onsdag 2018-08-01

Hur länge skall detta hålla på? Över 30 grader flera fairway som fnöske. Rullar bra, men slå på dem, inte bra. Verkar dock som man börjat vattna på de fairways som faktiskt har sprinklers, lite sent kanske men bra ändå.
Dagens runda gjorde Marino Persson på 69 slag netto, lovande inför måndagens H70-spel i Wiredaholm tillsammans med 4:an Hans-Erik och 8:an Bertil Forsberg.
B-klassen vanns av Arne Gustafsson på 71. Grattis till honom.

Det är ju ändå fantastiskt att 67 spelare ställer upp i denna ovanliga situation med så otroligt varmt, de flesta positiva ändå, men vi är väl sådana golfare; vädret spelar mindre roll?

Så här blev det idag:

Resultat Onsdagsgolf 2018-08-01


 

Onsdag 2018-07-18

Äntligen lite regn. Nästan inget som berörde oss spelare. Kanske några på slutet av rundan? Rätt så bra resultat även idag, ett par st utmärkte sig särskilt. Jörgen Emanuelsson i A-klassen på 69 slag netto. Hans Färdigh i B-klassen ännu bättre med 68 slag netto. Stort grattis till båda.
Nästa vecka är det sommarvecka hos oss och därmed ingen onsdagsgolf. Nästa gång är den 1 augusti. Välkomna då. Kom ihåg att då börjar även kvalet för att komma med i Kristallcupen och/eller Diamantcupen

Så här blev det idag:Resultat Onsdagsgolf 2018-07-18


 

Onsdag 2018-07-11

Det varma vädret ger sig inte och bollen rullar ovanligt fort och långt både på fairway och green. Är det möjligtvis en liten förklaring till att dagens snittscore var nästan den bästa på flera år. Whow för de båda segrarna i respektive klass. Klass A Lars-Inge Sandqvist på 64 slag netto. Klass B Per-Folke Eriksson på 63 slag netto. Hur bar de sig åt? Otroligt bra. Även övriga pristagare var bra, alla 73 slag eller bättre. Grattis till alla duktiga, men även till alla andra som kämpade på banan idag.

Här är resultaten: Resultat Onsdagsgolf 2018-07-11


 

Onsdag 2018-07-04

Det ovanligt varma, regnfria vädret fortsätter och idag på onsdagsgolfen var det som mest 29 grader. Tyvärr är nackdelen att de fairways, som inte har bevattning blir väldigt torra och hårda. Några tycker dock om det, för bollen rullar ju väldigt mycket längre, men att slå på en stenhård yta är betydligt besvärligare.
En som tydligen behärskade både och var Marino Persson som gick runt på 66 slag netto. Stort GRATTIS ! I B-klassen var det en damsegrare på 70 slag netto. Eva Östberg, GRATTIS.
Damerna utmärktes sig särskilt bra idag. I A-klassen kom Marie Lakaniemi 2:a på 71 slag och i B-klassen var Marianne Andersson 4:a på 73, Willemo Carlsson 5:a på 74.
Kanske damer tål värmen bättre och behöver därmed slå färre slag i golfen?

En liten notering kan göras angående golfens kanske osäkerhet, svårighetsgrad, dagsform o s v För 2 veckor sedan vann Jonas Yngström B-klassen och i dag blev han 35:a. Ja, så kan det vara. Men Jonas är säkert med även nästa onsdag, lika glad och trevlig som vanligt. Så är vi golfare, åtminstone de flesta.

Här resultat: Resultat Onsdagsgolf 2018-07-04


Onsdag 2018-06-27

En ytterligare onsdagsgolf i ypperligt väder och fantastiska greener, som personalen skall ha eloge för. Här kommer en spelare som inte varit med så mycket och “krossar” oss.
Göran Trollner på 66 slag netto, nästan sanslöst bra. Grattis Göran. B-klassen vanns av Håkan Lundmark på 71 tillsammans med 3 andra, men Håkan var lite lite bättre på sista 9:e.

Här resultaten: Resultat Onsdagsgolf 2018-06-27


Onsdag 2018-06-20

Nu börjar “riktiga” onsdagsgolfen och 63 st deltagare var på plats. Ett kanonresultat fick vi se. Jonas Yngström gjorde 67 slag netto i B-klassen. Stort grattis till honom. Gerth Andersson gjorde också bra ifrån sig A-klassen, 70 slag netto. Grattis

Här resultaten:Resultat Onsdagsgolf 2018-06-20


Onsdag 2018-06-13

Idag var det flaggtävling och ingick inte i onsdagsgolfen och sommarcupen, men däremot ingår den i vandringspriset GUBBEN. Resultat idag, som införts i listan på Gubbens vandringspris.

Så här var resultaten:

Resultat Onsdagsgolf 2018 flaggtävlingen

OBS OBS Denna tävling är ej införd i GIT, så du måste själv hcp-justera upp eller ner själv. Gå in på Min Golf så kan du se hur man skall göra. Vill du veta flaggtävlingens resultat får du gå in på Flaggtävlingsmappen


Onsdag 2018-05-30

99 st deltagare startade idag i denna onsdagsgolf, som genomförs i samarbetet med Ronneby. Strålande väder. Glasriket vann lagtävlingen, se resultat på Ronnebysidan. De individuella resultaten finns i detalj i GIT, men här följer vår egen prislista som bland annat talar om antalet pristagare samt snittscore. Trots snabb resultatredovisning inför prisutdelning, så hade 8 av 15 pristagare bråttomhem och deltog inte, så prisutdelningen blev lite “rumphuggen” tyvärr.

Så här ser resultatlistan ut:

Resultat Onsdagsgolf 2018-05-30 Ronneby

Nästa match mot Ronneby går den torsdagen 16 augusti i Ronneby. Skulle vara trevligt om vi kunde samla styrkorna och komma till Ronneby betydligt fler än de 21 ronnebybor som kom till oss.


Onsdag 2018-05-23

Nästan sanslöst väder i maj månad i år. Det påverkar tydligen också både antal deltagare i vår onsdagsgolf och resultaten för att banan är så bra.

I dag hade vi 2 st spelare på 60-talet. Göran Svensson 69 netto, 78 brutto. Mycket bra för kvalifikation till H70-laget! GRATTIS. I B-klassen gjorde Bengt Nyström en kanonrunda på 68 netto. Han tror väl av vädret att bedöma att han fortfarande är i Thailand? Stort grattis till honom.

Som kanske någon märkte i prislistan, så får de som betalat in sin startavgift  genom swish, sitt pris i stort sett omgående av vår idérika kassör.

Såhär gick det idag:

Resultat Onsdagsgolf 2018-05-23

Kom ihåg att anmäla dej till nästa onsdag. Då kommer Ronneby hit och tävlar om ett vandringspris oss klubbar emellan. Individuell tävling också i 3 klasser.

Anmäl dej gärna.


Onsdag 2018-05-16

Det fantastiska sommarvädret fortsätter. 70 till start idag. Ett fantastiskt resultat av Jerry Rydström i A-klassen 67 netto STORT GRATTIS B-klassen togs hem av Kenneth Johansson 72 netto. STORT GRATTIS även till honom.

Här kommer resultaten:

Resultat Onsdagsgolf 2018-05-16

Anmärkning: Vi har med de som inte har ETH med i vår inofficiella prislista, den s k officiella har inte det, om någon undrar.


Onsdag 2018-05-09

86 st till start, nytt rekord kanske delvis beroende på det otroligt fina vädret. Vi gratulerar Anders Waldemar, som vann A-klassen på 70 slag. Anders verkar vara i en väldigt bra form och vi hoppas att han håller i sin form på måndag då han representerar klubbens färger i H70 på Sands GK. Grattis Anders. B-klassen Rolf Jonsson vann B-klassen på 71 slag. Grattis. Gemensamt för dessa två är att det varit i Portugal i vår och förkovrat sig i denna sport och det är väl det som gör att de ligger före oss andra, även om en del andra har kommit ikapp lite nu efter 3 onsdagar?

Vi vill också göra följande meddelande: Succén fortsätter med att betala sin startavgift med Swish. Ett enkelt sätt, och Du, ev. vinst återbetalas snabbare! Givetvis via Swish! Det finns också plats för fler i vår restaurang! För endast 110 kronor får Du dubbelfralla + att välja någon av de lunchrätter som serveras.

Här kommer resultat:

Resultat Onsdagsgolf 2018-05-09

Detaljerad resultatlista 2018-05-09 i Min Golf


Onsdag 2018-05-02

76 st till start idag. Banan bättre och bättre för varje dag som går. Vi har dock lite råd och förmaningar innan resultaten redovisas:

Idag var det premiär att betala sin startavgift med Swish. Det finns plats för fler att betala startavgiften via detta
enkla förfaringssätt! Det finns också plats för fler i vår restaurang! För endast 110 kronor får Du dubbelfralla + att välja någon av de lunchrätter som serveras.

En sak till: Måste du bryta tävlingen skall du låta markören skriva under ditt scorekort och du själv lämna in detta till kansliet. Tävlingen kan inte avslutas förrän alla scorekort kommit in till kansliet.

Resultat: Klass A vanns av Bertil Forsberg på 69 slag netto. B-klassen togs hem av åldermannen Kalle Ridderstråle på 73 slag netto. Stort grattis till båda. För att vara 4-bollar rullade det på ovanligt bra vad vi uppfattade det hela. Trevligt.

Så här blev resultaten:

Resultat Onsdagsgolf 2018-05-02


Onsdag 2018-04-25

ÄNTLIGEN. Första onsdagen med sommargreener !!

69 st var anmälda, 66 st genomförde 18 hål i lite duggregn, nästan lite vinterlikt väder, men ändå helt OK. Deltagarantalet är faktiskt verkligen positiv, många är tydligen sugna på golf efter denna oerhört tråkiga vinter när det gäller golf.
A-klassen: Kennert Nilsson 68 slag netto, kanonbra. GRATTIS
B-klassen: Jerry Rydström 72 slag netto. GRATTIS

Påminnelse: Du som inte anmält dej till sommarcupen. Gör det, se på sommarcupens sida.

Här kommer dagens prislista:

Resultat Onsdagsgolf 2018-04-25

Välkommen nästa onsdag, då är det start från 08.00


Onsdag 2018-04-18

ÄNTLIGEN. Sista onsdagen för säsongen med vintergreener och vintergolf. 34 st hade kommit till spel i det relativt fina vårvädret. Ett fantastiskt fint resultat gjorde Bo Oscarsson, som hade 75 slag brutto och 71 netto. Gratulerar så mycket. Lovar gott inför seriespelet i H70 ? Vann A-klassen. I B-klassen segrade Jerry Sunesson på 74 slag netto. Grattis.

Övriga resultat enligt bifogad fil:

Resultat Onsdagsgolf Vinter 2018-04-18

PS Äntligen slut på egen ifyllnad av scorekort. Förra veckan var det 8 (av 30) som fyllt i rätt,
idag var det 31 st (av 34) som hade lärt sig. Nästa vinter kanske det blir 100% ? DS “Vaktmästaren”

Nästa onsdag är det spel på ordinarie greener. Anmälan i GIT och även lottning av Ann-Helen. Kanonstart klockan 09.00. Om du hämtar ditt scorekort innan 08.30 får du även vara med på prisutdelning från onsdagen den 18:e och även bli informerad om det är något att informera. VÄLKOMNA TILL EN NY FÖRHOPPNINGSVIS HÄRLIG GOLFSÄSONG PÅ EN AV TRAKTENS BÄSTA GOLFBANOR.


Onsdag 2018-04-11

Härligt vårväder. 30 st entusiastiska äldre gentlemän vill prova
på banan i vårskrud. Det var som kosläpp nästan. Tycker någon att det
tog tid att få fram en resultatlista? Ja, det berodde på att de flesta är ringrostiga
när det gäller att fylla i scorekorten rätt. Endast 8 st av 30 var tillfyllest ifyllda, därför
tog det lite tid. (kom ihåg, vi spelar vintergolf och därför skall man fylla i sitt exakta hcp, vinter)
Nu är det förhoppningsvis snart slut på vintern, så får vi utskrivna scorekort, så slipper vi tänka på sådant.

Så här det gick det idag: Vi gratulerar Marino Persson, som vann A-klassen på 71 slag, Arne Andersson
snäppet värre i B-klassen på 70 slag.
Jag tror att vi nästan alla hade en trevlig dag på golfbanan, trötta dock, men förhoppningsfulla att
den riktiga säsongen snart tar sin början.

Här är resultatlistan: Resultat Onsdagsgolf Vinter 2018-04-11

Nästa onsdag vet vi inte så mycket om, men på dessa sidor kommer det besked
hur det blir.


Stormöte 2018-04-04

Vi hade stormöte och här kommer minnesanteckningar med bilagor, en del
av bilagorna finns redan på respektive sida här bland herrseniorerna sidor.
Skriv gärna in datum i din almanacka så du inte missar någon av alla
golftävlingar som finns under året.

Här är minnesanteckningarna:  Seniormöte minnesanteckningar 18-04-04 inkl bilagor

Stormöte H55+ 2018-04-04 kl 08.30 Klubblokalen

Vi planerar för stormötet den 4:e april. Just idag ser det tveksamt ut om det kan
bli någon golf den dagen.  Vi träffas dock som vanligt på möte för att informera om
året 2018:s alla aktiviteter.
Dagordningen för mötet är dock klar. Här kommer den:

Dagordning seniormöte 18-04-04

Efter mötet skiljs vi åt. Varken golf eller risdragning är aktuellt.

Onsdagsgolf vinter

Hela vintern 2017-2018 var så tråkig golfmässigt så den informationen, som
funnits på hemsidan har frusits in och hoppas aldrig tas tillbaka igen.
Har du eventuella frågor angående någon tävling då, kan du vända dej till
Bo Hansen, så kan han säkert “luska fram” resultat.