Onsdagsgolf 2023 Arkiv

TÄVLINGSKALENDERN kan du söka upp enskilda tävlingarna. Välj ÅR och sedan månad – dag, samt den kategori av tävling du söker.


Onsdagsgolf 2023-11-08

Inlägg sista sommargolfen
Idag var det sista onsdagsgolfen med Sommargreener. 24 st var anmälda, 1 st blev sjuk och 23 st tog den blöta banan i besittning. Ganska bra väder, blöt bana med greenerna är ju helt fantastiska
Vi gratulerar vinnaren i A-klassen Leif Lundqvist 76 slag netto
Leif som också vann sommarcupen med 25 st onsdagsstarter av 26 möjliga. Endast slagen av brodern Erik, som faktiskt deltog i samtliga onsdagar, som ingick i sommarcupen, Stort grattis till båda bröderna! Vinnare i B-klassen blev Jan-Erik Lidén på 78 slag netto. Grattis. Snittscorerna var idag lite höga, men säkert beroende för en blöt bana.
Sedan har jag en liten anmärkning och vädjan angående ifyllnad av scorekorten och kontroll av dessa. Undertecknad tycker det är bra att man även fyller i summering (även om det inte är nödvändigt), men det är en liten kontroll för den som skriver in scorekorten i GIT. I dagens golf med 23 st deltagare var det 5 st markörer, som inte kan addera. Det vill säga summan blev fel i kortet. Extra jobb för kansliet att kolla upp sådant, som bör vara enkelt att som spelare kontrollera med sin markör !!? Sedan har jag en sak till; ifyllnad av scorekort med kulspetspenna! 3 st av 21 st vägrar tydligen att använda en penna som det går att tyda på ett scorekort. Blyertspenna borde förbjudas !
En som är helt outständig att fylla i sitt scorekort är markör Marino Persson !! Stor eloge till honom !! Jag kan senare visa upp hans scorekort från dagens runda, så kan alla får se hur ett ifyllt scorekort bör se ut. Man behöver inte fylla i alla i bollens scorer, men gör man det som Marino gör, så är det bra för alla i bollen !!
Nu stängs banan av under torsdagen kl 14.00 och vi vet inte hur länge Sebbe är tvingen att ha den avstängd innan vi kan ta vintergolfbanan i besittning?

Onsdagsgolf 2023-11-01

17 st deltagare idag. Vi hade naturligtvis bara en klass och den vanns av Kent Paulsson på fina 70 slag netto.Lite kyligt men ganska bra väder trots en lite blöt bana, dock märktes inte på snittscoren, då den var ungefär lika med snittscoren som för en 1 månad tillbaka.

På grund av det blöta vädret kan det tänkas att Sebbe tar beslut om att sommargreenerna stängs och vintergolfen börjar måndag V45. I så fall blir det vintergolf nästa onsdag den 8:e nov. Kolla GIT och klubbens hemsida angående ev. meddelanden om detta.

Onsdagsgolf 2023-10-25

12 st deltagare !!  Man kan bli mycket besviken på SMHI, de är ju totalt okunniga att beräkna vädret inte ens 12 timmar före? Det kulle bli mycket dåligt väder, men vad blev det idag för de 12 st spelare som gick ut idag? Några få regndoppar. Väldigt besviken på SMHI !! Vi hade naturligtvis bara en klass och den vanns av Hans Lundquist. Kan vi hoppas på bättre väder nästa onsdag? Ingen idé att fråga de ”kaxiga” vädergubbar och kvinnor på SMHI !? Jag gartulerar de som spelade idag i vad jag förstår helt acceptabelt höstväder ?
Välkomna även den 1 november. Då går vi ut klockan 10.00 med löpande start.

Onsdagsgolf 2023-10-18

50 st deltagare. Vädret OK, lite kyligt men sedan strålande sol. A-klassen vanns av Börje Söderling, på mycket bra 70 slag netto. B-klassen vanns av Rolf Jonsson  på 72 slag netto.Välkomna nästa onsdag då det är kanonstart. Först möte 08.30 och sedan kanonstart 09.30 Mycket välkomna att anmäla dig.
Tack till Jörgen Emanuelsson, som fick in dagens resultat då Macke är på kurs.

Onsdagsgolf 2023-10-11

43 st deltagare. Vädret OK, lite blåsigt, och sent på rundan regn. Banan kanske lite klurig även idag. Snittscoren lite högre än normalt.  A-klassen vanns av Lars-Göran Aidemark, på 73 slag netto. B-klassen vanns av Börje Birgersson också på 73 slag netto. C-klassen fanns ingen idag p g a för få deltagare totalt Välkomna nästa onsdag då det är sista onsdagen, som sommarcupen ingår i !

Onsdagsgolf 2023-10-04

60 st deltagare. Vädret OK, lite blåsigt, men sol emellanåt. Banan kanske lite klurig även idag. Snittscoren lite högre än normalt.  A-klassen vanns av Göran Trollner, på fina 69 slag netto. B-klassen vanns av Bengt Permats också på 69 slag netto. C-klassen vanns av Åke Uhlander på 75 slag netto. Välkomna nästa onsdag !

Onsdagsgolf 2023-09-27

65 st deltagare. Dimmigt, start 10 minuter efter ordinarie tid, sedan väldigt fint golfväder. Banan kanske lite klurigare idag. Snittscoren lite högre än normalt.  A-klassen vanns av Hans-Erik Johansson, på 72 slag netto. B-klassen vanns av Sven-Erik Larsson också på 72 slag netto. C-klassen vanns av Börje Birgersson på 73 slag netto. Välkomna nästa onsdag !

Onsdagsgolf 2023-09-20

Fler deltagare idag 58 st, mer normalt. SMHI är inte att lita på. Vädret betydligt bättre än prognosen visade så sent som kvällen innan. Lite blåsigt, men riktigt bra golfväder.   A-klassen vanns av Karl-Axel Axelsson (nästan alltid bra?) , på fina 70 slag netto. B-klassen vanns av Gerth Andersson på 71 slag netto. C-klassen vanns av Robert Hjelmer på 72 slag netto. Nästa onsdag är det kanonstart !! Välkomna !

Onsdagsgolf 2023-09-13

Oj vad är det som händer? ”Bara” 38 st i dag. Dock A-klassen vanns av Arne Andersson, på fina 68 slag netto. B-klassen vanns av Kent Paulsson på 69 slag netto. Ingen C-klassen idag, för få deltagare.

Onsdagsgolf 2023-09-06

Mycket trevligt med 68 st anmälda idag .Snittscorerna var dock inte så låga som tidigare. Dock A-klassen vanns av Lars-Gunnar Starck, välkommen tillbaka !! på 69 slag netto. B-klassen vanns av Göran Trollner på också 72 slag netto, alltid på ”hugget” med bra spel. Och C-klassen vanns av Ivan Gustavsson med otroliga 67 slag netto..
Oj vad det är roligt för en person lite vid sidan om att se så många nya spelare på onsdagarna.

Onsdagsgolf 2023-08-30

Per-Folke lär oss att kramas 🙂

Kanonstart idag med 63 st spelare. Information klockan 09.00, som en del missade. Per-Folke uppvärmning och sedan ut på ett perferkt golfväder. Snittscorerna var dock inte så låga som tidigare. Dock A-klassen vanns av Anders Carlson på 70 slag netto. B-klassen ´vanns av Ulf Sibner på också 70 slag netto, Och C-klasen vanns av Evert Johansson med 73 slag netto
Hoppas ni kommer nästa onsdag Då är det start kl 09.00 från hål 1. Välkomna

Onsdagsgolf 2023-08-23

I dag var det rekord i antal spelare för säsongen, 73 st. Mycket fina reultat A-klassen med snittresultat 73,88 !! Bra väder, bra bana, bra spelare !!? Stort grattis till segrarna i klasserna idag. A-klass Mikael Gräns 67 netto  B-klassen Rolf Jonsson mycket fina 65 netto. och C-klassens Bertil Ejlertsson på 69 slag netto,
Välkomna nästa onsdag, då har vi kanonstart klockan 09.30 med info och uppvärmning 09.00 !!
Det har kommit uppgifter på att vissa spelare inte följer golfreglerna. Det är inte OK, så skärpning till de som känner sig inblandade i detta !!

Onsdagsgolf 2023-08-16

I dag var det åter normalt antal anmälda, 62 st. Stort av Karl-Axel Axelsson att göra 69 netto denna onsdag. Stort grattis till segrarna i klasserna idag. A-klass Karl-Axel Axelsson  B-klassen Rolf Jonsson på fina 69 netto. och C-klassens Erik Lundkvist på kanon 67 slag netto, Han blir farlig även i sommarcupen. Tuff kamp med sin bror Leif !?
Välkomna nästa onsdag !!

Onsdagsgolf 2023-08-09

I dag var det endast 22 st anmälda, naturligtvis p g a vädret, men de som ställde upp genomförde rundan allihopa. Fantastiskt. Undertecknad är djupt imponerad. Stort grattis till segrarna i klasserna idag. A-klass Karl-Axel Axelsson helt otroliga 68 netto (brutto 77 !!) Fantastiskt !. B-klassen Ulf Sibner på 75 netto (kanske mer normalt?)
Vi hoppas verkligen på bättre väder nästa onsdag !!

Onsdagsgolf 2023-08-02

I dag var det 59 st anmälda (1 st DNS och 2 st DNF). Lagom sommarväder för golf.  Stort grattis till segrarna i klasserna idag. A-klass Lena Åsheden på fina 70 slag netto. B-klassen Börje Söderling 67 slag netto, kanon. C-klassen Kjell-Olov Persson på 68 slag netto idag.
Kvalet till Kristall och Diamantcupen mot Växjö börjar nästa onsdagsgolf.

Onsdagsgolf 2023-07-19

I dag var det 55 st anmälda (54 fullföljde). Trevligare än förra onsdagen. Bra sommatrgolfväder, lite blåsigt men OK. Någon tyckte att det var tuffa pinnplaceringar vilket nog gjorde det lite högre snittscore än vanligt.
Stort grattis till segrarna i klasserna idag. A-klass Leif Lundqvist på fina 69 slag netto. B-klassen Jan-Erik Lidén 68 slag netto. C-klassen Gunnar Carlsson på 70 slag netto idag.
Vädjan från oss som slår in siffrorna från scorekorten: Skriv med kulspetspenna !! Blyertspenna blir i många fall otydligt och svårläst. Idag var det 12 st av 54 som använde blyerts, hoppas det blir färre framgent. TACK om det blir så. Billig kulspetspenna finns att köpa i kommittén !!
Nästa onsdag är det golfvecka och ingen golf för vår del på onsdagen.

Onsdagsgolf 2023-07-12

I dag var det bara 33 st anmälda (32 deltog). Det lägsta deltagarantalet på väldigt många år. SMHI är troligen orsaken till en del, men nästan som vanligt blev det inte alls så mycket regn som prognostiserats. Några få droppar under rundan, men efter vår onsdagsgolf kom det ganska mycket regn.
Stort grattis till segrarna i klasserna idag. Anders Waldemar i klass A på otroliga 66 slag netto !! B-klassen Inga-Britt Andersson på 70 netto  netto. Bara 2 klasser på det antal deltagare idag. En annan kommentar: Snittscoren i A-klassen var 73,88, så lågt tror jag det aldrig varit på någon onsdagsgolf ”ever” Ytterligare en kommentar. I dag hade vi 2 st gäster från Tegelberga Golfklubb, Carin och Lennart Forsberg, som var ute på en 14 dagara tripp med 13 st golfbanor, som de tänker besöka och försöka komma med på de olika klubbarnas klubbtävlingar och få ännu mer den sociala biten i spelet och naturen. Trevligt tyckte vi när de ett par veckor före frågade om denna möjlighet.
Vi andra säger hjärtligt välkomna nästa onsdag !! Passa på för onsdagen efter är golfvecka och ingen onsdagsgolf för herrseniorers arrangemang.

Onsdagsgolf 2023-07-05

I dag var det bara  51 st anmälda. Dock kom det 1 st till på övertid, så 52 st spelare var det på rundan, den på övertid påstod att han anmält sig, men var inte med på GIT (antagligen hanteringsfel från honom, kanske lektion på hur man anmäler sig?)
Stort grattis till segrarna i klasserna idag.Lilian Jakobsson  klass A 72 netto  B-klassen Kennert Nilsson på 70 netto och klass C 74 netto på Carl-Gustaf Göthe Fint väder, SMHI sa regn, inget regn men ändå var det rätt höga snittscorer. Vad berodde det på, någon sa snabba greener? Blir säkert bättre nästa onsdag,  Hjärtligt välkomna nästa onsdag !!

Onsdagsgolf 2023-06-28

I dag var det 65 st anmälda. Stort grattis till segrarna i  klasserna idag. Håkan Ingvarsson  klass A 69 netto  B-klassen Liselott Egeland mycket fina 66 netto,   och klass C 70 netto på Rolf Björheden Otroligt fint väder, men antagligen lite besvärligt från behövliga regnet? Snittscorerna var ovanligt höga och särskilt C-klassen hade högt snittscore. Blir säkert bättre nästa onsdag, Trevligt: Antal deltagande damer på en onsdag var rekord. Hjärtligt välkomna nästa onsdag !!

Onsdagsgolf 2023-06-21

I dag var det 63 st anmälda. Stort grattis till segrarna i  klasserna idag. Hans Håkansson  klass A 66 netto   B-klassen Jörgen Emanuelsson Otroliga 62 netto, brutto 79 !! (började med 3 raka birdies, det var hans dag berättade han)  och klass C 66 netto på Inga-britt Andersson. Ett annat väldigt bra resultat gjorde Peter Kabbenäs 72 slag brutto= banans par. Hjärtligt välkomna nästa onsdag !!

Onsdagsgolf 2023-06-14

I dag var det 56 st anmälda. Några återbud troligen för det mycket varma vädret Nu stort grattis till segrarna i  klasserna idag. Staffan Ekdahl klass A 68 netto  Ännu värre i B-klassen, Jan-Erik Wernersson, 64 !!  och klass C 63 !! på Denise Wood. Nästa onsdag kanske fler deltagare med lite mer normalt väder?

Onsdagsgolf 2023-05-31

I dag var det 65 st anmälda och vi gick över till 3 klasser. Mycket fint väder och banan är i stort sett perfekt och det verkar som även spelarna har gjort ett snäpp uppåt i kvalité. Dagens snitt scorer är troligen de bästa i Glasrikets historias onsdagsgolf (undertecknad har statistik mer än 15 år bakåt och ingen gång har det varit så låga snittscorer som idag) Klass B:s snitt på 73,95 på 22 spelare är oerhört bra) Nu stort grattis till segrarna i de klasserna idag. Anders Waldemar klass A 69 (1;an, 2;an 3,an 69 !!!!. Ännu värre i B-klassen, Göran Trollner, 64 !!  och klass C 64 slag på Börje Birgersson måste bero på Thailandsträning?  stort grattis också till alla som slog snittscoren i Onsdagsgolf i Glasrikets GK.

Onsdagsgolf 2023-05-24 inkl. Glasrikets-Ronneby Cup

Inlägg från onsdagsgolfen och Glasrikets GK – Ronneby cup

Onsdagsgolf 2023-05-17

Även idag kom 55 st till spel. Man blir aldrig klok på SMHI. En dag innan kan de inte få in rätt prognos. Skulle bli mycket regn på natten och sedan lite regn på eftermiddagen. I stort sett inget stämde. Roligt för spelarna, lite blåst, men det tar man väl före regn?. Stort grattis till segrarna i de båda klasserna idag. Ulf Eriksson på 75 netto i A-klassen och Erik Lundkvist mycket fina 71 netto i B-klassen.

OBS !! Nästa onsdag har vi Ronneby på besök, anmäl dig så vi blir många att slå dem i lagtävllingen. Också Individuell tävling med prentkort i pris

Onsdagsgolf 2023-05-10

55 st kom till spel idag. Jättefint soligt väder, men lite blåsigt. Stort grattis till segrarna i de båda klasserna idag. Kent Paulsson på 72 netto och Gull-Britt Kramer på kanonfina 67 netto.  Hård kamp med sambon Kennert Nilsson som blev 2:a i A-klassen på 73 netto.

Onsdagsgolf 2023-05-03

48 st kom till spel idag. Lite fint vårväder och ser man på resultaten idag måste både spelare och banan vara bra, stor skillnad på snittscorerna från för onsdagen. Stort grattis till segrarna i de båda klasserna idag. Göran Trollner på mycket fina 66 netto och Tomas Johansson på bra 68 netto.

Onsdagsgolf 2023-04-26

44 st på plats vid start . Idag fick spelarna var med om årets alla sorter, nästan, Regnskurar, hagel, blåst, lite sol, men ingen värme. Några klarade av vädret mycket bra och vinnaren i A-klassen Marino Persson hade helt godkända 73 slag neytto, men Per Svensson i B-klassen hade 68 slag netto, mycket bra i detta väder, men hans gedigna träning/spel i Indoor Golf kommer väl fram nu.

Hjärtligt välkomna nästa onsdag !!
Observandum: Du måste signera ditt scorekort. Idag släpptes en person igenom, som glömt detta.
En liten vädjan för din anmälan till onsdagsgolfen. Snälla anmäl dig i tid innan kl 12 på tisdagen. Det krånglar till sig vid efteranmälningar i det administrativa arbetet.Denna gång hade den försenade tur att det fanns en 3-boll som han kunde hoppa in i. Göra om lottning för att ändra startlistan göres icke för en försenad anmälning.

Onsdagsgolf 2023-04-19

Första onsdagsgolfen med sommargreener. Härligt och 61 st som var på plats. vårväder, och tydligen är det några som tränat och spelat hårt i vinter.
Segraren i A-klassen Anders Carlsson har gjort väldigt många rundor på IndoorGolf, Olle Termén segrare i C-klassen på 67 slag måste ha varit på varmare breddgrader och tränat. Kennert Nilsson segrare i B-klassen på 68 slag har säkert varit på F17 och tränar långa slag? Stort grattis till dessa och även till alla som var med och spelade idag.
Hjärtligt välkomna nästa onsdag !!

Anmälning till sommarcupen