Med 20 minusgrader och 20 cm snö utanför husknuten när man stiger upp på morgonen, så är kanske inte golf den första tanken som kommer upp. Jag är nog inte ensam om det, parkeringsplatserna till golfklubbarna jag har kört förbi de senaste dagarna har legat helt öde och på vår parkering står det några glada skidentusiaster.

Vår egen personal på gröna sidan har gått på vintersemester och Macke har jobbat från andra platser än klubbhuset. Styrelsen följde Fastighetskommitténs förslag om att stänga ner klubbhuset och sänka inomhustemperaturen. Vi minskade våra öppettider på plats och vi införde nya telefontider, men det har hela tiden gått att boka möte med Macke om man har haft ett ärende till kansliet. Resultatet blev att vi minskade vår elförbrukning i november med 3.000 kWh. Ett stort tack till Fastighetskommittén för goda råd!

Även om golfspelet minskar under denna mörka årstid så har inte aktiviteterna på klubbarna stannat av, nu förbereder vi oss inför nästa säsong. Vi kommer bland annat att få en uppdatering av vårt verksamhetssystem GIT, vilket kommer att påverka vårt sätt att hantera och fakturera medlemsavgifter. Hanteringen av medlemmar som använder golfbil i samband med tävling kommer också att läggas in i systemet, allt enligt tävlingsreglerna. Vad som är nytt i det regelverket kommer vi att återkomma med i god tid, innan ni ska ut på grönytorna och tävla.

Henrik Lisecke har fått ett erbjudande från Landeryds GK som han har bestämt sig för att tacka Ja till. Han kommer från och med 2023 att ansvara för hela deras träningsverksamhet som chef och ledare för de 7 tränarna som Landeryd har idag. Ett stort grattis till Henrik! Sådana toppjobb finns det inte många i Sverige! Det innebär för vår del, att vi inte kommer att se så mycket av Henrik under 2023, men shopverksamheten kommer han att driva vidare hos oss med hjälp av Kenneth.

Nu hoppas vi att snön ligger kvar några dagar till så att vi får en vit jul- och nyårshelg!

Från oss alla i styrelse och personal en riktigt GOD JUL och ETT GOTT NYTT ÅR!
Anzie Monell
Ordförande