Gubbaklubban

GUBBAKLUBBAN:
Alvesta GK, Glasrikets GK, Lagans GK,Växjö GK, Älmhults GK

Gubbaklubban Alvesta 30:e augusti

Årets sista Gubbaklubba gick i Alvesta och vår klubbs representanter gjorde åter igen en svag insats och kom sist i tävlingen, men även sist i hela årets tävling.
Vi får komma igen nästa år, om det blir något?

Gubbaklubban 2018 resultat Alvesta

Gubbaklubban 2018 lag slutresultat

Gubbaklubban Lagan 9:e augusti

Vi har varit i Lagan och spelat Gubbaklubban. Vår klubb svarade för en mindre bra insats och kom 4:a i lagtävlingen. Knappast godkänt.

Resultat i Lagan:

Individuella resultat Lagan 2018-08-09

Lagresultat efter Lagan 2018-08-09

Nu återstår tävlingen i Alvesta den 30 augusti och då vore det trevligt om vi kunde samla alla våra krafter för att kanske avancera något i lagtävlingen. Individuellt kan man också få en inte så liten summa om man kommer på prisplats.

Anmäl dej redan nu, det blir fullt vid 128 st.
Klicka på nedan länk och du kommer direkt till sidan, där du kan anmäla dej.

Gubbaklubban Älmhult 28 juni

103 spelare kom till start i Älmhult. I mycket varmt väder och på en tyvärr dålig bana vad beträffar fairways. Greener väldigt fina, men i övrigt inte bra. Är man utanför banan är det mycket växtlighet och det blir mycket bolletande, och rondtiden blev mellan 5 och 5,5 timmar och det är inte bra.

Vår egen Rojel Karlsson, som spelade Älmhult för första gången vann A-klassen på fina 67 slag netto. Stort grattis !! Vårt lag kom på 3:e plats. Älmhult vann naturligtvis med sina 37 st
deltagare. Nästa Gubbaklubban är i Lagan 9 augusti och sedan är det avslutning i Alvesta 30 augusti.

Här resultaten för lagen och lagtävlingen. Vill du titta på individuella resultat får du gå in på Min Golf och leta upp tävlingen.

Gubbaklubban 2018 individuella per lag Älmhult

Gubbaklubban 2018 lagtävling efter Älmhult

Gubbaklubban Glasriket 14 juni

119 st spelare av möjliga 128 gjorde upp om Gubbaklubbans lagtävling och även individuella tävling på en vädermässigt fin dag och på en fantastiskt fin bana med svårplacerade pinnar. Bra värdemätare för alla.

Så här gick det lagmässigt och placeringsmässigt lag för lag
Vill du se exakt per spelare, går du in på GIT och kollar:

Gubbaklubban 2018 individuellt per klubb
Gubbaklubban 2018 lagresultat efter Glasriket 18-06-14

Gubbaklubben i Växjö GK 2018-05-17

Vi var 127 st som spelade Gubbaklubban på Växjö i strålande fint
sommarväder. Här kommer lagresultatet och de individuella
resultaten klubb för klubb.

Gubbaklubban 2018 lagresultat efter Växjö

Gubbaklubban 2018 Individuella resultat Växjö

Information från Gubbaklubbsmötet 2018-01-18

De 5 klubbarna har haft möte på Växjö GK. Vi inledde med att diskutera hur 2017 års Gubbaklubban har genomförts. Vi konstaterar att deltagarantalet har gått ner en del. Det har varit i snitt 118 deltagare. Den kritik som framförts tidigare är att en del tycker det tar för lång tid att spela och det blir köer, när det är 2 st 4-bollar på alla hål d v s 144 st deltagare som mest. Vad gör vi åt detta?
Vi föreslog förra året lite av följande: Flytta fram vissa tee, Forecaddie på något hål, Obligatorisk P-boll, Slopa begreppet ”honnör”, fika kortare tid. Trots detta, så har rondtiderna inte sjunkit så värst mycket.
Därför lämnade Växjö i år in ett förslag att begränsa maxantalet till 108. D v s 3-bollar, 2 st på varje hål. Detta förslag röstades ner då det troligen skulle bli alldeles för ojämnt deltagarantal mellan klubbarna. Begränsa antalet lag för varje klubb till max 21 st föll på att GIT ej kan hantera att begränsingar för 5 lag. Efter en viss diskussion kom vi fram till att begränsa antalet till 128 st, vilket innebär att man tar bort en 4-boll efter varje par 3-hål, ett sätt att kanske få bättre flyt i spelet och därmed lite snabbare. Vi bestämde också att anmälningarna börjar i GIT  ”exakt” 1 månad innan, så det gäller att vara ”på hugget” i anmälningen för att komma med. Detta som ett försök 2018, så får vi se hur det faller ut.

Fyra av klubbarna tyckte som Växjö, vi från Glasriket ville behålla nuvarande 144 som max. Ett annat beslut som togs var att i lagtävlingen skall det räknas de 7 bästa scorerna från varje klubb oavsett klass. I år har det ju varit ett krångligt system med de 2 bästa scorerna från varje klass från varje klubb. Vi tycker också att man skall framhålla lagtävlingen som viktig, vilket kanske kan få fler intresserade för att spela för sin klubb. Lagtävlingsresultatet skall alltid vara först i prisutdelningen och inte som tidigare vara lite i skymundan på slutet.
Samma billiga greenfee 150 kr behålles, vilket innebär att du kan spela golf för 200 kr på 4 främmande banor i länet. Av detta är 50 kr i startavgift och du kan vinna ett presentkort om du spelar bra och även hjälpa vårt lag till en lagseger. Vi har vunnit lagtävlingen en gång, vilket år kommer jag inte ihåg, så det var ett tag sedan, alldeles för länge sedan tycker vissa.

Dessa datum gäller i år, skriv upp dem i din almanacka.

Växjö 17 maj ; Glasriket 14 juni; Älmhult 28 juni
Lagan 9 augusti; Alvesta 30 augusti

Här kommer den officiella inbjudan:

Inbjudan Gubbaklubban 2018

Gubbaklubban 2017

Växjö GK 2017-08-31

Avslutande Gubbaklubban gick på Växjö GK. 138 kom till start. B-klassen vanns av vår egen Sven-Erik Larsson. Grattis.
Vi var sammanlagt 26 st från vår klubb. Laget kom på 3:e plats och hamnade också totalt 3:a.

Så här blev lagtävlingens slutresultat för året: Gubbaklubban 2017 lagresultat

Så här såg det ut klubb för klubb: Gubbaklubban 2017 lagresultat individuellt

Vill du titta på alla 138 deltagarnas resultat i detalj. Gå in på Min Golf och sök tävlingen, så finns det där.

Gubbaklubban lagresultat från tidigare år:

Gubbaklubban 2010 slutresultat
Gubbaklubban 2011 slutresultat