Tävlingsinformation!

Hej alla golfare på Glasrikets GK!

Tidigare har vi publicerat ett tävlingsprogram för klubbtävlingar under 2020, vilket nu måste förändras till följd av corona covid-19. Svenska golfförbundet (SGF) har beslutat att all tävlingsverksamhet som arrangeras av SGF och GDF är inställda fram till 30 juni. Alla klubbar uppmanas starkt att ställa in sin tävlingsverksamhet under samma period. Glasrikets GK väljer naturligtvis att följa dessa rekommendationer. Allt handlar om att begränsa smittspridningen och undvika att golfspel kan ses som en smittokälla. I detta sammanhang måste vi också värna om de olika riskgrupperna. Det innebär att klubben och dess kommittéer inte arrangerar några tävlingar fram till 30 juni, förutom att undantag kan göras för juniorer.

Det innebär:

– Alla klubbtävlingar fram till 30 juni är inställda.

– Tävlingar arrangerade av kommittéer t.ex. tisdag- och onsdagsgolf är inställda.

– Tävlingar arrangerade av Smålands golfförbund är inställda, t.ex. seriespel.

Vi hoppas naturligtvis att tävlingar efter 30 juni kan genomföras enligt plan och att vi eventuellt kan flytta en del klubbtävlingar till golfveckan där vi har några lediga speldagar och till hösten, men en del tävlingar kommer inte att kunna genomföras. Vi kan dock inte börja planera för resten av säsongen förrän vi får ytterligare besked om att det är möjligt att spela på ett smittsäkert sätt. SGF beräknas komma med nya riktlinjer senast sista maj.

Även om det trist med dessa besked så är det riktigt härligt att vi kan spela sällskapsspel på vår fina bana! Vi återkommer med ytterligare info när nytt besked kommer.

Ytterligare information finns att tillgå på SGF:s hemsida https://golf.se/for-klubben/radgivning/Corona-riktlinjer-for-klubbar/tavlingsinformation/

Med vänlig hälsning och svinga lugnt

Tor Ahlbäck för tävlingskommittén