En bra och en dålig nyhet.

 

Vi börjar med den dåliga. Sommaren är slut. Den goda är att hösten, som vi nu är inne i, också är en härlig månad för golf. I skrivande stund, den 4 september, skiner solen och ett högtryck är på väg att växa in över oss. Missa inte tillfället, ut och spela!

När vi ändå talar om goda nyheter så fortsätter den för klubbens positiva trend, som jag talade om i förra brevet. Vi har bra med greenfeegäster, likviditeten och resultatutvecklingen är fortsatt god och banan är i kanonskick. Det enda som är tråkigt är att vattenhindren på hål 1 är så gott som torra. Vi får hoppas på mycket snö i vinter så att grundvattennivån kan återställas.

I slutet av månaden skall vi ut och åka med de ideellt arbetande. Det brukar bli en härlig resa till någon annan bana. Vill du åka med nästa år? Det finns goda chanser att kvalificera sig för det genom att engagera sig i ideellt arbete. Vi behöver t.ex. fler hålvärdar till nästa år.

På tal om ideellt arbetande så har vi några som åker runt med golfbil och hjälper medlemmar och gäster ute på banan. De kontrollerar även att våra gäster har betalt greenfee. De allra flesta har naturligtvis gjort detta och tycker att det är trevligt när de får besök ute på banan, men visst händer det att det upptäckts spelare som inte betalt. Ett av de mer komiska försvaren, som jag hört, för att man inte betalt är när man svarade ”nä vi har inte betalt då vi inte visste om det skulle börja regna” Det har också hänt att man träffat på våra egna medlemmar som spelat med gäster och dessa inte har betalt. Då måste jag säga att man blir lite förvånad.

I vecka 37 har styrelsen ett strategimöte då vi skall försöka staka ut vägen för klubben kommande år. Strävan är att banan skall bli bättre och bättre år från och att klubben skall bli ännu mer trivsam än den är idag. Jag tror nog att vi redan idag är den trivsammaste golfklubben i grannskapet, men ingenting är så bra att det inte kan bli bättre. En sådan sak som kan bli bättre, tom mycket bättre, är restaurangen. Jag tror att jag till 100 % kan garantera en ordentlig standardhöjning där nästa år. Vi har nu kontakt med två olika entreprenörer som vill ta över och bägge är mycket bra och erfarna i branschen.

För någon tid sedan hade vi ett samtal med Graham Crisp och Henrik Lisecke angående shopen inför 2017. Glädjande nog vill de vara kvar och driva verksamheten vidare. Det betyder mycket för klubben att v har en väl fungerande shop.

Vi skall inte för ett ögonblick glömma att vi är en idrottsförening och då ställer man sig naturligtvis frågan ”hur går det för klubben sportsligt?” Jo tack det går bra. I årets seriespel har de flesta lagen lyckat väl. Vill du veta mer exakt hur det gått kan du följa länken till Smålands Golfförbund http://media.smalandsgolf.com/2016/08/Smålandsserien-resultat-2016-2.pdf.

 

Jag vill också passa på och gratulera 2016 års klubbmästare:

Klubbmästare Dam             Elisabeth Ericsson

Klubbmästare Herr             Joakim Wijk

Herr Junior                          Fredrik von Schoultz

 

D30               Maria Holstensson

D50               Elisabeth Ericsson

D60               Xiaoying Liljegren

H30               Joakim Wijk

H40               Per Carlsson

H50               Sven Johannesson

H60               Peter Kabbenäs

H70               Hans-Erik Johansson

H80               Per-Folke Eriksson

 

Gräv-Olles Vandringspris   Joakim Wijk

 

Med risk för att bli tjatig påminner jag än en gång om höstmötet den 19 oktober. Glädjande nog har vi redan fått in tre motioner till mötet, men det finns plats för fler.

 

Jag vågar inte lova något än, men jag håller på med att jobba för att få ett mycket intressant föredrag i samband med mötet. Har du inte gjort det ännu så boka i din almanacka nu!

 

C.-G. Göthe ordförande

 

  1. Idag på förmiddagen (måndag) spelade jag 9 hål och blev förfärad över hur många olagade nerslagsmärken det fanns på greenerna. Det är jättetacksamt om du är observant och lagar på dina egna och andras märken.