Ordförande har ordet !

Jubelmånaden är slut.

 

Nej du läste inte fel jag skrev inte att juli är slut. Tycker faktiskt att juli varit en riktig jubel månad. Henrik Stenson tog hem British open, den första svenska major vinsten någonsin, Alexander Björk vann en Challenge tour tävling och det går fortsatt bra för Glasrikets GK.

Stenson seger både tror och hoppas jag skall betyda mycket för golfens uppsving i Sverige. Vi behöver goda förebilder för vår härliga idrott.

 

Vi har även med glans genomfört vår med Alvesta och Rockatorp gemensamma golfvecka. Vädrets makter var oss verkligen nådigt denna vecka. Veckan blev en succé. Tack alla som hjälpte till under tävlingsdagarna. Jag var själv starter på Maxi 3-manna scramblen. Kan tyckas jobbigt att stå i gassande solsken i drygt fyra timmar och skicka i väg de tävlande, men det var det faktiskt inte. Jag hade jättetrevliga timmar med ca 150 glada och trevliga golfare. Dock tror jag att vi till kommande år skall ha kanonstart på scrambletävlingarna. Det blir lite drygt annars. Både för spelare och funktionärer.

 

Har ni tänkt på vilket liv och rörlighet det har blivit runt klubbhuset denna säsong och det märks inte minst på antalet utslagna rangebollar. Det är lika roligt varje gång man kommer dit och träffar en massa härliga människor.

 

Ökningen av antalet greenfeegäster har fortsatt i jämn takt, men vad som ökar allra mest är försäljningen av rangebollar. Vilket uppsving det har blivit här.

 

Häromdagen hade jag och Stig Malm ett uppföljningssamtal med Graham Crisp, vår pro, efter halva hans första säsong hos oss. Antalet lektioner och deltagare i träningsgrupper har varit bra. Vi från klubben uttryckte också att vi ser mycket positivt på vårt samarbete. Vår och Grahams önskan är det skall bli ett långvarigt samarbete mellan oss och därför pratade vi en hel del om vad vi kan ändra för att göra ännu bättre i framtiden.

På tal om Graham så hade jag en annan från styrelsen en spellektion med honom häromdagen. En spellektion går till så att man spelar nio hål med Graham och under tiden ger han information och tips om allt från svingteknik till spelstrategi. Har du inte provat detta någon gång så rekommenderar jag det starkt.

 

Jag började med att skriva om jubel, men vad jag inte jublar över är alla fimpar och snuspåsar som ligger på marken. Det ser äckligt ut! Det är inte bara jag som gammal sur och vresig gubbe som reagerar på detta. Det är många som har påpekat detta för mig.. Vet ni att det tar över tio år för naturen att bryta ner en fimp och det medför säkert också att det sprids miljögifter i naturen. Ni som röker eller snusar ska här få ett gott råd, tag med en liten burk och lägg fimparna där och töm sedan på ett bra ställe. Vi klubbhuset har vi två särskilda kärl att lägga sånt i.

 

Tack vare ett samarbete med arbetsförmedlingen har vi kunnat heltidsanställa en man, som har till uppgift att plocka bollarna på rangen och att hålla är rent och snyggt omkring klubbhuset och parkeringen. Kort uttryckt att vara vaktmästare. I mån av tid kommer han även att kunna hjälpa till på den ”gröna sidan”. Dock har vi fortfarande inte helt löst frågan om bollplockning under helgerna, men med så mycket ideella krafter som det finns i vår klubb så löser vi säkert det också under kommande vecka.

 

Enligt stadgarna som vi fastställde vi senaste vårmötet så skall motioner till våra medlemsmöten vara inlämnade senast fyra veckor före mötet. Höstmötet är satt till den 19 oktober och det innebär att motioner skall vara styrelsen tillhanda senast den 21 september. Får vi det ännu tidigare så är det desto bättre. Börja fundera på vad du tycker vi kan göra för att ytterligare utveckla klubben. Vår målsättning är att vi skall var, om vi inte redan är det, regionens bästa och trivsammaste klubb.

 

Nu har jag en förhoppning, förutom det där med fimpar och snuspåsar, och det är att jag kan börja nästa ordförande brev med orden: ”jublet fortsätter för Glasrikets GK”.

 

C.-G. Göthe ordförande