Äntligen är våren och ljuset här. Känns underbart!
Jag hoppas att ni alla har det efter omständigheterna bra och även ni längtar efter lite sol och värme.

Nu har klubben haft sitt årsmöte och den nya styrelsen har konstituerat sig. Johan Johansson har valts in och Anzie Monell och Jonas Lindqvist har lämnat styrelsen. Först vill jag rikta ett stort tack till Anzie och Jonas för deras engagemang och även önska Johan in i gänget.

Trots tiderna, så mår klubben bra. Vi hade som ni säkert sett av årsmöteshandlingarna ett riktigt bra 2020 bakom oss, där omsättningen ökade betydligt och vi har fortsatt att investera i vår anläggning.

Efter en förhållandevis kall och snörik vinter börjar banan ta sig och vi står inom kort redo för att öppna upp sommargreenerna. Vi är fullt medvetna om att vi alla vill ut och spela på sommargreener, men först måste vi känna att vi kan öppna utan att riskera skador som är svåra att reparera. Det är fortfarande kallt i marken och gräset har inte börjat växa ordentligt ännu. Därför är det bättre att vänta lite till, för vi vill alla ha en bana i toppskick när sommaren väl är här. Tar vi rätt beslut nu, så förbättrar det oddsen.

När det gäller pandemiläget och rekommendationerna, så är det snarare mer restriktivt nu än när vi stängde ner greenerna i höstas. Smittspridningen är fortfarande stor och vi vill inte riskera någons hälsa. Därför är det oerhört viktigt att vi alla förhåller oss till rekommendationerna, dvs

  1. Se till att närkontakt mellan idrottsutövare undviks.
  2. När det är möjligt hålla träningar och andra idrottsaktiviteter utomhus.
  3. Skjuta upp matcher, träningsmatcher, tävlingar och cuper (med undantag för idrott som är yrkesmässig).
  4. Begränsa antalet åskådare eller på annat sätt undvika trängsel.
  5. Se till att onödiga resor i samband med idrottsutövande undviks.

När det gäller sällskapsspel, så likställer förbundet det med träning. Med andra ord är det tillåtet att spela golf i form av sällskapsspel men inga tävlingar, med resultatlistor, är tillåtna. Av detta följer att vi valt att tills vidare ta bort alla former av tävlingar från GIT. När vi får ändrade rekommendationer och restriktionerna minskar kommer vi lägga in tävlingarna igen.

Men tills vidare gäller det att respektera och förhålla sig till läget som det är.

Sköt nu om er alla och se till att hålla svingen i gång. Glöm inte att slipa formen med en lektion, för golf blir mycket roliga när man utvecklas!

* Passa även på att anmäla dig för våra kommande nyhetsbrev. Du finner registreringen på vår startsida på hemsidan.

Jag önskar er alla en riktigt Glad Påsk!

Glasrikets GK den 30 mars 2021.

Sven Johannesson
Ordförande