Ordförande har ordet !

Först förlåt att jag inte har hört av mig på ett tag. Finns inga ursäkter. Hösten är här och för egen del älskar jag den höga luften och att golfbanan brukar vara som finast i september. Goda förutsättningar, med andra ord, för ett antal fina rundor till.

Bara kort en kommentar från läget i klubben. Vi mår bra. Vi utvecklas positivt på alla plan och framtiden ser ljus ut. Eftersom antalet medlemmar varierar under året, så jämför vi antalet vid samma tidpunkt de föregående åren. I augusti var vi 1 530 medlemmar. Vilket är 25 fler än föregående år och 176 fler än för tre år sedan. De som vi kallar fullbetalande medlemmar ökar med 34 stycken, där dock andelen utan spelrätt ökar, medan andelen med spelrätt minskar. Vi är nöjda att vi valde att behålla vårt introduktionsmedlemskap, där vi ser en tydlig ökning, samt när det gäller antalet nybörjare.

Ekonomin är i dagsläget god och vi fortsätter att investera i vår bana och anläggningar i övrigt. En av nyckelfrågorna för vår framgång är att vi är öppna för nya golfare, vi har en trevlig och positiv inställning till gäster, andra medlemmar och våra anställda. Till detta har vi en fin och lättillgänglig anläggning. Det ska vara enkelt att spela golf och alla ska känna att de hittar sin egen plats på klubben.

Om det finns mörka moln på himlen, så bygger klubbens verksamhet på stor del av ideella krafter. Jag har påpekat det innan, men det är oerhört viktigt att vi fortsätter att till stor del driva vår verksamhet med ideella krafter. Vi är en golfklubb och ideell förening där vi gemensamt hjälps åt att utveckla den. Vi har fått ett antal spontana ideella krafter via enkäten Players 1st. Är det fler som vill ställa upp, så är ni alltid välkomna att höra av er.

När det gäller anläggningen ser vi i dagsläget över att bygga ett nytt golfbilsgarage för att bättre skydda våra golfbilar. Vi arbetar på att utveckla rangen med en ny studio. Till detta vill vi fortsätta att utveckla banan. En investering i bevattning är prioriterad, samt en förbättring av bunkrarna och att arbeta med standarden på teerna.

Vi har nyligen gått ut med information kring incidenter på banan. Det är oerhört viktigt att vi respekterar detta. Vi alla förväntar oss en säker arbetsmiljö på våra arbeten och att vi på fritiden kan spela en golfrunda utan att riskera att träffas av en golfboll. Tyvärr är det inte alla som förstår sin egen roll och ansvar. För att vi ska fortsätta vara en attraktiv golfklubb krävs att vi hela tiden jobbar för en säker och god arbetsmiljö på vår klubb. Om ni ser incidenter och inte vet hur ni ska agera. Tveka inte att höra av er.

Känns som jag nästan glömmer bort det viktigaste, dvs själva golfen. KM är avklarad och nya mästare är korade. Grattis till Bettan, Daisy, Erik, Hampus, Hans-Erik och Idor. Extra roligt var att vi nu har en damklass med betydligt fler spelare (14 startande) och att våra juniorer gör stora framsteg.

Till sist vill jag slå ett slag för vårt kommande höstmöte. Datumet är den 30 oktober. Kallelse och övrig information kommer inom kort. Vill ni ta upp någon fråga, så hör av er till styrelsen.

Följ oss gärna på sociala medier, så håller ni er alltid uppdaterade.

Svinga lugnt! Njut av hösten och vår fina bana!

Glasrikets GK i september 2019

Sven Johannesson