Ordförande har ordet

Ordföranden har ordet

Även om känslan finns där att golfsäsongen för de flesta börjar närma sig sitt slut, så finns det många härliga dagar kvar för golf innan klubborna går i vinterdvala. Av golfsäsongens alla månader, så har jag alltid tyckt att september är den bästa golfmånaden. Svingen börjar sitta där, banan är i topptrim och höstluften är full av syre. Nu tillhör jag i och för sig dem som inte tvekar att ta bärbagen ut på en vinterrunda. Alltid en speciell känsla att utmana väder och vind!

När det gäller vår verksamhet, så kommer vi in i den perioden där fokus ändras till att dra upp riktlinjerna för nästa år. Prioriteringar ska göras och budgeten ska läggas för att du som medlem ska få ut så mycket av ditt medlemskap som möjligt.

Vi använder olika verktyg för att få information av er medlemmar och från våra gäster för att se hur vi kan bli bättre. Vad har vi som klubb för svaga punkter och vilka styrkor har vi.

Generellt tycker jag att vi som medlemmar är bra på att svara på olika enkäter och vi får bra tips, både ris och ros, på vår verksamhet. Jag är glad att många inte tvekar att ta direktkontakt med alla som är engagerade i klubben och ger sina synpunkter. Det är oerhört värdefullt.

Mina spaningar den senaste tiden har haft olika inriktningar.

Banutvecklingskommittén har till styrelsen lämnat sin utredning om bl.a. omläggning av banans sträckning. Styrelsen har tagit upp frågan. Avsikten är att tillgodose vissa förbättrande delar och det som ligger i första hand är att till viss del återgå till en gammal sträckning av banan. Det medför att nuvarande hål 7 till 9 blir hål 16 till 18 och tvärtom. Genom detta får vi en fantastisk avslutning med nuvarande nian som hål 18. Vid foursome kommer båda spelarna att slå ut på två par trehål vardera, vilket inte är fallet nu. Par på niohålsslingorna kommer samtidigt att bli 36 plus 36. Vi planerar även att göra vissa förändringar kring ettans tee och runt klubbhuset för att förbättra miljöerna för oss som spelare. Förändringarna är planerade att ske till nästa säsong och vi kommer på höstmötet, att lämna mer information. Min övertygelse är att detta kommer förbättra vår anläggning ytterligare.

När det gäller medlemsmötet under hösten, så är datumet bestämt till tisdagen den 30 oktober. Information och kallelse kommer inom de kommande veckorna.

I övrigt är min känsla att vi alla har blivit bättre på att vårda vår bana, genom att laga nedlagsmärken, kratta bunkrar och plocka upp efter oss. Vi kan alltid bli bättre, men känslan är positiv. Tänk alltid att bana är ditt eget vardagsrum, där du vill ha snyggt och rent omkring dig.

Vi fortsätter att växa, både när det gäller helt nya golfare såsom nya golfare som tidigare spelat eller tillhört någon annan klubb. Enligt statistiken är vi nu fler än 1500 medlemmar! All time high! Effekten såsom tillgänglighet och tempo på banan är därför viktiga delar att arbeta med. Det är allas vår skyldighet att vara uppmärksam på sitt och andras tempo på banan för att få flyt i spelet. Detta är avgörande för att så många som möjligt ska få med sig en positiv känsla under och efter en golfrunda. Om det är någon som hört eller funderat på det, så har vi inga tankar på att förändra vårt bokningssystem. Våra bollrännetider är vårt signum och många vill ha det som vi har det nu.

Vi har nu haft vårt klubbmästerskap (KM). Grattis till alla vinnare! Ingen är glömd, men det går inte att undvika Erik Engströms fantastiska spel under de tre rundorna. Vi kommer uppmärksamma alla segrare på höstmötet. När det gäller KM, så växer antalet deltagare för varje år. Väldigt positivt.

Följ oss gärna på sociala medier, så håller ni er alltid uppdaterade.

Om vi inte syns tidigare, så är ni alla välkomna till höstmötet.

Svinga lugnt och njut av hösten och vår bana!

Glasrikets GK i september 2018

Sven Johannesson