Ordförande har ordet !

Högsommarvärme och jubileum.

 

Den 10 februari 1992 lämnade Glasrikets GK in ansökan till Svenska Golfförbundet om medlemskap och samma år började man spela på banan, som då var en sexhålsbana med ett mycket provisoriskt klubbhus placerat, om jag inte minns fel, någon stans där nuvarande hål 5 finns. Det har hänt mycket sedan dess. Idag gläds vi åt en fullgod 18-håls anläggning med ytterligare en mycket bra 6-hålsanläggning som också fungerar som pay and play.

 

I samband med Golfens dag den 20 maj passade vi på att fira vårt jubileum i strålande väder. Det blev en mycket lyckad dag med diverse inslag. Allt från information om lung- hjärträddning till tipspromenad, chipp- och puttningstävling och demonstration av Cobras nya produkter. Vi som var där kommer att minnas dagen som mycket lyckosam.

 

I samband med hade vi en enkel lunch för de förutvarande ordförandena, som hade möjlighet att komma. För mig var det mycket givande att höra vilka problem och glädjeämnen som vi haft under de gångna åren.

 

På grund av det urusla vädret, som vi hade under april och första hälften av maj trodde jag att våra greenfeesiffror skulle bli katastrofala, men min rädsla kom helt på skam. Trots urusla väderförhållande har vi haft en ökning av antalet greenfeegäster fram till nu. Glädjande. För en tid sedan var jag och spelade på en annan klubb i västra Småland. Efter att ha, förlåt uttrycket, genomlidit denna bana med så omfattande skador p.g.a. snömögel uppskattar jag än mer vår egen bana, som har klarat vintern på ett alldeles fantastiskt sätt.

 

Vad vi väntar på nu så är det regn. Det behövs mycket regn både för banan och inte minst det nyanlagda övningsområdet. Vi har verkligen behov av detta område nu när träningsverksamheten är i full gång och inte minst för att vi har så många juniorer i vår verksamhet. Idag har vi över 90 juniorer i våra träningsgrupper. Är det någon gång man blir glad så är det när man ser alla ungdomar som står och tränar. Själv spelade jag häromdagen några hål med en av dessa ungdomar. Vilken glädje det var för mig, om det var samma positiva upplevelse för honom låter jag vara osagt.

 

Trots avsaknaden av regn så växer gräset och våra duktiga banarbetare har fullt upp med att sköta det löpande arbetet på banan. Kom ihåg att det är vi spelare som alltid skall avvakta klartecken från banpersonalen, när de finns ute på banan. Vissa spelare har börjat vifta med armarna för att göra personalen uppmärksamma på att de skall slå. Så skall det absolut inte vara. Det är alltid banpersonalen som skall ge klartecken för den väntande spelaren och slå och inte tvärtom.

 

Nu slår jag säkert in öppna dörrar när jag ställer frågan om du prövat att äta i restaurangen ännu. Om svaret, mot förmodan, är nej så kan jag bara rekommendera att du gör det. Maten är numera förstklassig. Visst hade man lite inkörningsproblem i början, men nu tycker jag att man hittat rätt.

 

Nu ser jag med spänning fram mot svaren på den enkätundersökning som vi från och med nu löpande kommer att göra bland våra medlemmar. Redan nu den 31 maj går första frågeomgången ut. Det blir då ca 1/3 av våra medlemmar som får enkäten. Det är min förhoppning att så många som möjligt tar sig tid att svara, så vi får ett brett underlag att arbeta vidare med i vår strävan att hela tiden förbättra klubben. Era åsikter är viktiga!

 

Banutvecklingskommittén, som mer eller mindre legat på is, något år kommer nu att aktiveras. Sammankallande blir Rickard Grügiel. Enkätsvaren kommer säkert också att spela stor roll i deras förslag hur vi framöver skall utveckla banan.

 

Våra banvärdar gör ett beundransvärt jobb där de dagligen åker runt och hjälper såväl greenfeegäster som egna medlemmar ute på banan. De kollar också att våra greenfeegäster har betalt sin avgift och tyvärr hittar man regelbundet spelare som inte har betalt. Det tråkigaste är att man vid några tillfällen har hittat icke betalande gäster, som spelar med vänner, som är medlemmar i vår klubb. Då måste jag säga att jag blir lite förvånad när jag hör det.

 

I mitt förra brev skrev jag om möjligheten för en företagare att köpa hålkoppsreklamen på de sista nio hålen. Tänka sig häromdagen, när jag stod i vagnsboden och håll på att lägga in mina klubbor efter en härlig runda, kommer en kille fram till mig och frågar har du sålt hålkoppsreklamen ännu annars tar jag dem. Då blir men lite glad. Du som är företagare och missade denna chansen förtvivla inte det finns också andra för dig positiva sätt att bli en av Glasrikets partner.

 

Carl-Gustaf Göthe ordföranden

 

  1. Jag skrev om efterlängtat regn. Innan jag hunnit skicka detta kom det idag 10 mm. Nu är jag ännu gladare.

DS