ovingsomradet

Sista brevet för i år.

 

Jag lovade att skriva ett nytt brev efter vårt höstmöte, så det är väl bäst att hålla löftet. Här kommer det och det blir det sista för i år.

Du som var på höstmötet kan nästan sluta läsa nu. Det blir inte så mycket nytt förutom det som då sas.

På tal om det mötet så var vi drygt 80 personer närvarande, betydligt fler än vad vi varit de senaste åren. Det berodde säkert på att Ingemar Stenson var där och berättade om Henriks golfliv allt från starten till där han är idag. Jag tror och hoppas att det var uppskattat.

 

Du som varit ute på banan nyligen har säkert sett att vi är i full fart med att bygga det nya övningsområdet. Kanske gör vi även en korthålsbana bredvid. Den skall användas i samband med ”golfkul” där vi lär knattarna att förstå vad golf är. Tyvärr går det inte att få in bilder i texten när man lägger ut det på hemsidan eller skickar ut det som mail till medlemmarna. Jag lägger in en bild på facebooksidan och sedan en separat bild på hemsidan så kan ni ser hur det kommer att bli.

 

Avtalet är nu klart med Graham för fortsatt verksamhet hos oss. Det är vi jätteglada för. Hans verksamhet har betytt ett lyft för klubben. Från och med 2017 kommer rangen att drivas i hans regi. Du som medlem eller gäst kommer säkert inte att märka någon skillnad, åtminstone inte på kort sikt. Grahams planer är att genom satsningar göra rangen ännu bättre än vad den är nu. Kanske blev du, som har bollkort med kvarvarande värde, orolig nu. Det behöver du inte vara. Du kommer under nästa år att kunna utnyttja detta, även om det införs ett nytt kortsystem.

 

Lilla banan, som fått ett rejält uppsving under detta året kommer att bli ännu mer attraktiv då vi kommer att anlägga ny utslagsplats på alla hålen. I praktiken blir det en tolvhålsbana då varje hål har två olika utslag.

 

Även på stora banan gör vi nya utslagsplatser. Det kommer att finnas tee 56, 52, 45 och 41. Det två senare kommer inte att vara slopade för herrar då par fyra hålen blir för korta för att vara godkända som utslagsplats för herrar.

 

På maskinsidan kommer vi att leasa in ny ruffklippare. Det är jätteviktigt att vi har en förstklassig maskinell utrustning om vi skall kunna hålla banan i fortsatt god kondition. För att något snabba upp spelet kommer vi att fortsättningsvis klipp kullen, som ligger till vänster om 9: ans green.

 

Våra golfbilar har verkligen blivit uppskattade. Många som annars inte haft möjlighet att spela kan nu fortsätta sin golf. Vi kommer att leasa in ytterligare en bil.

 

Vi har väl aldrig tidigare haft det så snyggt och välvårdat omkring klubbhuset som vi haft det i år. Det tack vare Kalle, som ni säkert mött därute. Förhoppningsvis kommer vi även under 2017 att ha honom knuten till oss. Vi kommer då att ”dela” honom med Graham, som behöver honom för att plocka bollar på rangen.

 

Greenerna har varit underbart bra i år, men nu satsar vi på att de skall bli ännu bättre framöver. Vi kommer att köpa in en ny dressand. Den är betydligt dyrare än vad den vanliga sanden är, men den är enligt uppgift också bättre. Låt oss hoppas att det är värt pengarna och att vi har en ännu bättre anläggning nästa år.

 

Nu är det klart! Det blir Amir Tajarri, som tar över restaurangen. Han driver idag Mat & Prat på Arabygatan. Han kommer även fortsättningsvis att ha kvar denna. Han kommer själv att vara ute hos oss för att garantera att maten och servicen blir ”tipptopp”. Jag kan garantera att detta blir ett jättelyft för oss med en bra restaurang. Kanske lite övermodigt, men jag har ju sagt att det skall bli regionens bästa golfkrog. Hoppas verkligen jag får rätt.

 

För er som uppnått den aktningsvärda åldern 60 år blir det en liten förändring. Tidigare har damerna haft 9 hålstävling på tisdagarna och herrarna 18 hål på onsdagarna förutom den sista onsdagen i varje månad då både damer och herrar varit välkomna. Från och med 2017 kan både herrar och damer som så önskar spela 9 hålstävlingen på tisdagar och 18 hålstävlingen på onsdagar. Vad jag fått information om från kommittéerna så kommer även resorna att bli gemensamma.

 

Bara ett sista ord om ekonomin. Bokslutet för 2016 ser ut att kunna bli riktigt bra och det är därför vi har vågat att ta beslut om satsningarna, som jag beskrivit ovan. Budgeten för 2017 ser i och för sig lite svagare ut, men fortfarande på ett betryggande plusresultat. Med kännedom om vår mycket försiktige Stig Malm, som är ekonomiansvarig, tror jag att resultatet kommer att bli betydligt bättre än budget.

 

Efter som detta blir det sista brevet för i år vill jag passa på att tacka alla för ett härligt golfår och ser fram mot ett minst lika roligt 2017.

 

Carl-Gustaf Göthe ordförande