Hej alla medlemmar!

Vilken annorlunda tid vi lever i. Det var väl ingen som för bara ett år sedan kunde ana hur ett coronavirus skulle kunna påverka hela världen, men så blev det. Vi i styrelsen undrade i våras, när allt med kort varsel ställdes in och ställde om, vad som skulle hända hos oss. Det visade sig snart att det var just golf många ville och kunde spela. Vilket golfår vi har haft!

2020 har varit ett riktigt rekordår. Vad sägs om följande?

• 1 645 medlemmar i september 2020 varav 173 juniorer (1 539 medlemmar varav 137 juniorer 2019).
  • Över 15 500 ronder har medlemmar bokat i bokningssystemet GIT och 3 400 ronder har greenfeegäster bokat. Sen vet vi dessutom att bollrännan har använts flitigt av både medlemmar och gäster.
  • 300 personer har gått kurs eller varit med i träningsgrupp under säsongen. Flera kvällar i veckan har vi haft tre parallella träningsgrupper igång samtidigt.
  • 143 medlemmar är nybörjare, 132 medlemmar har singelhandicap och 20 medlemmar har till och med plushandicap.
  • Smålandsserien kom äntligen igång under hösten och Glasrikets GK ställde upp med ett stort antal serielag. I augusti deltog klubben med lag i klasserna D30, D50, H40, H50 och H60 (två lag) med flera fina insatser. Inte minst D30-laget lyckades bra genom att vinna division 1 i sin åldersklass.
  • Banrekord från tee 56 med 64 slag för Erik Engström och från tee 60 med 62 slag för Alexander Björk.
  • Mer än 8 000 spelade rundor på vår nya fotbollsgolfbana.

Vi säger bara, WOW!!

Vi i styrelsen vill att Glasrikets GK ska vara en vänlig och inbjudande klubb, där alla känner sig välkomna och trivs. Banan ska bjuda på en fin upplevelse för alla – den ska erbjuda spelutmaningar, naturupplevelse, gemenskap och rekreation. Banan håller allt högre kvalitet och det har även skett flera förbättringar under året, till exempel:

• Under början av året lades många timmar ner på att röja i skogspartierna mellan flera hål och nu kan vi alla njuta av en luftig och vacker naturmiljö som också gör det enklare att hitta de bollar som råkar hamna snett (även om det aldrig händer ).
  • Vi som spelare kan glädjas åt nya, strategiskt placerade, bunkrar på hål 4, 7 och 13. Förändringar som gjort banan lite mer förlåtande för medelgolfaren men minst lika utmanande för låghandicapparen.
  • Att våra långtslående nu har möjlighet att spela från tee 60 och att vi till och med kunde avgöra klubbmästerskapet från tee 60 för herrarna är en annan förändring.
  • Klubben har i samverkan med tränargruppen ordnat med en uppvärmd studio med golfsimulator, som ger alla träningslystna en möjlighet att utveckla sin spelförmåga året runt.
  • Många medlemmar efterfrågar att kunna förvara sin golfutrustning på klubben. Därför har klubben utökat bagförrådet med 20 nya förvaringsskåp.
  • Under slutet av året har arbete genomförts för att höja spelkvaliteten på hål två. Det kommer vi kunna njuta av under nästa år.

Många av er medlemmar tog er tid att svara på enkäten Players 1st och vi i styrelsen har omsorgsfullt gått igenom resultatet. Vi ser att många medlemmar uppskattar att komma till golfklubben, ni tycker vi har en trevlig bana med fina greener och ni ger höga betyg till den träning som erbjuds. Sen finns det andra delar som ni tycker kan förbättras, inte minst tillgängligheten, det vill säga att komma ut på banan och få spela i önskat tempo. Tillgängligheten är därför ett område som vi i styrelsen kommer att prioritera i det fortsatta utvecklingsarbetet och vi har redan bestämt att fler tider ska vara bokningsbara via GIT från och med nästa säsong. Vi återkommer framöver med mer åtgärder för att öka tillgängligheten.

Klubben kommer fortsätta utvecklas på flera sätt under 2021. Bland annat planeras en damm att anläggas på hål 3, banpersonalen kommer utökas med en resurs, personalutrymmena kommer förbättras och vi kommer köpa in ytterligare två golfbilar, en greenklippare med aggregat samt en spruttruck. Vi har även i dagarna fått beviljat bygglov och kan påbörja ett projekt att bygga tak över utslagsplatserna på rangen.

Vi hoppas så klart att smittläget kommer utvecklas på ett positivt sätt, vilket kommer innebära att vi kommer kunna anordna fler sociala aktiviteter, som tävlingar med kanonstart och gemensam prisutdelning, kommittéträffar och medlemsfest. Låt oss återkomma om det nästa år.

2020 har verkligen varit ett rekordår och vi ser med optimism på klubbens utveckling. Vi i styrelsen vill tacka för det här året, det är en glädje att uppleva den anda vi har i klubben och vi längtar redan efter att träffa er igen på andra sidan årsskiftet. Stort tack till vår fantastiska personal, tränare och alla ideella krafter. Stort tack till alla medlemmar – det är tack vare er vi har den fina klubb som vi har!

Tills vi ses nästa gång önskar vi er en riktigt GOD om än annorlunda JUL och ett GOTT NYTT ÅR!

Styrelsen för Glasrikets Golfklubb

Annelie, Anzie, Bettan, Jonas, Julia, Lisa, Olof, Staffan och Sven

Hej alla medlemmar!

2020 har varit ett riktigt rekordår. Vad sägs om följande?

• Mer än 8 000 spelade rundor på vår nya fotbollsgolfbana.

Vi säger bara, WOW!!

Styrelsen för Glasrikets Golfklubb