Välkommen till vintergolf 2023-2024

Resultat från säsongens sista vintergolf  Vintergolf 2024-04-10 resultat

Se VINTERCUPEN längre ned på sidan

2024-03-27
Grattis till de 3 pristagarna C-G Håkan Arvidsson och Jan-Erik Wernersson på 65,68 och 70 netto. Lite märkligt: 5 st spelare på 70 slag netto, bara Shcp skilde dem åt. Enligt uppgift så var det strålande sol, men något kyliga vindar. Perfekt golfväder. Dessutom var det så de klippte greenerna för första gången i år. Säkert vintergolf även nästa onsdag.

2024-03-20
Stort grattis till Conny Petersson för en kanonrunda på 64 nettoslag. Hoppas det blir golf även nästa onsdag.

2024-03-06
I stället för 5 cm snö blev det strålande sol och en härlig golfdag. Man undrar ibland hur SMHI prognosticerar, en dag innan vet de inte hur det blir dagen efter just i detta fall. Vi gratulerar Tomas Johansson och Per Svensson som båda hade 66 slag netto men Tomas vinner p g a lägre hcp. Hoppas det går att spela nästa onsdag också med förhoppningsvis fler spelare !!

2024-02-28
Andra vintergolfen för denna säsong. Per Svensson vann med 65 slag netto och 43 poäng. stort grattis. Endast 11 st spelare, men undertecknad tror säkert alla ha en fin runda. Hoppas på golf ute även nästa onsdag.

2024-01-31
Första vintergolfen för säsongen med 11 st spelare på en lite blöt bana, men helt spelbar. Tydligen väldigt spelbar för Gerth Andersson, som gjorde en kanonrunda på 67 nettoslag och 41 poäng. Stort grattis till honom. Hoppas det blir golf även nästa onsdag men med fler spelare förhoppningsvis


VINTERCUPEN

Vintercupen har tyvärr bara kunnat spela 5 st onsdagar under hela denna säsong. Varmare klimat enligt experter på miljön. Verkar komma mycket längre fram. För oss i Glasriket är detta den vinter som sedan 1996 haft flest onsdagar utan golf. Går det bra så kommer vi endast kunna genomföra 6 st onsdagar av 18 st möjliga om nu inte kung Bore skulle förstöra det ännu mer?

Slutresultaten i vintercupen med 6 st tävlingar avgjorda: Vintercupens slutresultat efter 2024-03-27
Grattis till Per Svensson som segrade! 

Tyvärr blev det bar 6 st onsdagar vi kunde få in i vintercupen. Även om vi kunde spelat kanske 3 april och 10 april också. Tyvärr var det bara 7 st spelare som spelade 3 gånger, som sammanställningen anger i förutsättningarna.


INFORMATION INFÖR VINTERGOLFEN 2023-2024

Vår bana just nu är i ett fantastiskt skick även om det just nu är lite för blött. När vinterbanan öppnar är just nu lite oklart, men förhoppningsvis i början på vecka 48? Vi hoppas att kunna spela vintergolf onsdagen den 29:e november.

Vi i seniorkommittén inbjuder alla 60+ att anmäla sig till att spela onsdagsgolf på vinterbana. Vi som spelat i många år på vinterbana tycker just nu det är som en vanlig onsdag och vintercup ända till 27 mars 2024, tycker det skulle vara mycket trevligt att få fler att spela på vintern. I år har vi t o m nästan som vanliga greener på vinterbanan.

Banpersonalen har klippt runt vinterhålet, så det är som sommargreener fast de är lite mindre. Kommer att bli mycket trevligt hoppas vi !!

Anmälan som vanligt i GIT (länk finns på hemsidan) och samling onsdagar senast 09.30 och sedan löpande start från kl 10.00.
Startlista skickas ut till alla anmälda. Kanske kan det dock vara ett litet problem. Det kan vara andra medlemmar som också spelar och vet inte om att vi har kanonstart och banan är inte officiellt avstängd p g a tävling. Men då samsas vi med dem och löser det under spelets gång på ett trevligt sätt. Regler som gäller för vintern hittar du på hemsidan På vintern gäller det att ditt vanliga hcp går du in med, men det finns vintersloope, som registrerar ett eventuellt nytt spelhcp till din första onsdag och ditt resultat ändrar sedan ditt hcp, som du ser på resultatlistan. Lars-Inge Sandqvist har gjort ett fantastiskt program just för vinterspelet ! OBS Ditt ordinarie hcp ändras inte under vintern utan du har ditt ordinarie hcp till våren igen. Spelhcp-ändring gäller endast på vintergolfen !! Mycket välkommen att anmäla dig till vintergolfen