Ordföranden har ordet

Underbara sommartider även om det är annorlunda. Nu har vi firat midsommar och banan är i toppskick. Känns som de arbeten som vi gjort under hösten och vintern tagits väl emot. De nya bunkrarna och 60-tee, är spännande nytillskott som gör att vi kan både spela en bättre och utmanande bana för alla.

När vi gjorde den ekonomiska sammanställningen t.o.m. maj, så visar det att vi förbättrat ekonomin ytterligare gentemot förra året. Medlemsavgifter, spelavgifter och greenfee ökar. Till detta har vi i år även intäkter från Fotbollsgolfen. Vilket med säkerhet kan anses vara en fullträff.

När det gäller läget kring Covid-19 och de förhållningsregler och rekommendationer som finns, kan konstateras att vi alla gör vårt bästa för att möta det på ett respektfullt sätt. Vilket känns som vi lyckas med. Av den anledningen kan vi nu konstatera att begränsningarna att genomföra klubbtävlingar släpps fr.o.m. 1 juli. Vi har nu uppdaterat de tävlingar som kommer att genomföras under resterande delen av säsongen. Tävlingspremiär blir golfveckan med start genom Golfsshopens tävling den 20 juli.

Jag vill ändå att vi inte ska släppa att vara väldigt försiktiga och ha respekt för andra. Vi måste alla se till vi håller god hygien och att undvika eventuella samlingsplatser på klubben.

I övrigt hittar ni annan information kring bl.a. förhållningsregler på vår hemsida.

När vi ser att trycket på banan är så pass högt som det har varit under den här säsongen så är det viktigt att vi alla tänker på att hålla tempo, släppa igenom om man inte klarar tempot, hålla sina bokade tider och om vi inte kan utnyttja den att tiden avbokas så fort vi kan. Under vissa tider har vi golfvärdar som hjälper till vid starten och ser att det blir bra flyt. De är en viktig service för er. Tänk på att hjälpa till och se till att bollrännan är aktuell och korrekt.

När det gäller banan så måste vi alla hjälpa till att hålla den så fin vi bara kan. Vi kan alla spara vårt skräp (inklusive snusprillor och fimpar) och slänga dem i papperskorgarna.

Glöm inte att kratta bunkrarna (med handske), laga uppslagen torv och nedslagsmärken.

En positiv bild vi har är att respekten för våra banarbetare och deras arbetssituation är fortsatt hög. Härligt att höra och fortsätt så!

Sedan jag skrev ett ordförandebrev har vi genomfört ett annorlunda årsmöte. Ni kan på hemsidan läsa om de beslut som fattades.

Till sist så uppmanar jag er alla att delta i vår undersökning via Players 1st. Några av er har i dagarna fått ett mail om att svara på ett antal frågor. Det har stor betydelse i vårt förbättringsarbete, att så många som möjligt svarar.

Ta hand om varandra och njut av livet att kunna vara ute i naturen!

Glasrikets GK den 26 juni 2020.

Sven Johannesson