Ordförande har ordet

Nu händer det mycket på Glasrikets GK. Jag har problem. Varje gång som jag skall skriva ett ordförandebrev bestämmer jag mig för att skriva det kort, men det blir aldrig så. Det finns så mycket kul att säga och det är inte annorlunda denna gången. På söndag i samband med att Wilson har demo av sin utrustning kommer vi att inviga de nya rangebollarna. En av våra sponsorer Stefan Svensson från Tolg Bygg är tyvärr förhindrad att komma, men vi hoppas att Tony Långström från X10D Solutions, som är den andra sponsorn, kommer och slår invigningsslaget. Inte nog med det, det kommer också en eller flera guldspelare från Lakers för att visa att de kan slå även på små vita bollar och inte bara på svarta puckar. Klubben är jättetacksam mot våra sponsorer som gett oss möjlighet att skaffa nya bollar. Skall ni renovera eller bygga till eller om så kontakta självklart Tolg Bygg. Det enda som grämer mig är att jag inte är hemma på söndag, men någon annan från styrelsen kommer under pompa och ståt förklara bollarna för invigda. Invigningen blir kl.10.

Många har under lång tid haft synpunkter på klubbens hemsida och det med all rätt. I styrelsen har vi länge diskuterat denna fråga och nu har vi kommit till beslut. Under året kör vi igång den nya hemsidan. Den kommer att bli mycket mer lättnavigerad än vad den gamla är och vi skall också lägga manken till för att se till att den är uppdaterad och alltid aktuell. Finns det någon värre än hemsidor som inte hålls fräscha? Exakt tidpunkt för starten återkommer jag till.

Ibland har det varit svårt att nå klubben per telefon eftersom vi bara har haft en ingående linje. Denna vecka kör vi igång vår nya digitala växel, som skall ge dig som ringer betydligt bättre möjligheter att komma fram till oss och om det är upptaget bli placerad i telefonkö. Resan till att installera denna har inte varit helt enkel och har vi inte fått gråa hår tidigare så har både Ann-Helén och jag fått det på grund av att Telia inte har kunnat göra sina åtagande i rätt tid och på rätt sätt, men nu i skrivande stund verkar det som allt kommer att funka, när vi kör igång. När du läser detta skall den förhoppningsvis vara i funktion.

De nya golfbilarna finns på plats och fungerar ypperligt och som ni säkert sett så har vi sålt in sponsring även på dessa. De pryds nu av Lokaltidningens logga. Lokaltidningen har även köpt in reklam på hålflaggorna på hål 1 till 9. Den nya åtta utslagsplatserna hade vi förväntningar på att de skulle vara klara för spel redan i början av maj, men så blev det inte och det beror på att när de skulle sloopas in av Smålands Golfförbund så hade man strul med datorerna. Nu idag, tisdagen den 26 maj, fick vi den nya slooptabellen och nu skall vi se till att de blir utmärkta och att scorekorten anpassas till de nya utslagsplatserna. Inledningsvis kommer de nya teena bara att finnas på OnTag-scorekorten. De gamla färdigtryckta får ta slut innan vi trycker nya med samtliga tees inlagda. OnTag-scorekorten får du på kansliet. Har du inte bokat tid, utan spelar när det blir din tur enligt bollrännan, kan du ändå få ett sådant scorekort när kansliet är öppet.

Medlemsläget är gott. Totalt sett är vi faktiskt något lägre antal medlemmar än motsvarande var i fjol, men glädjande nog har antalet fullbetalande ökat och det är ju det som ger klubben den ekonomiska stadgan som behövs. Efter de första månaderna ser ekonomin tillfredsställande ut och vi har pengar i kassan så det är ingen ”ko på isen” för den sakens skull, men det kan ändras fort och därför gäller fortfarande största restriktivitet när det gäller utgifter.

Restaurangen har nu varit igång i drygt en månad. Visst var det lite darrigt i början, men jag tycker mig märka en klar förbättring dag för dag. Nu gäller det bara att vi medlemmar utnyttjar den. Jag har ett förslag. Nu på söndag, när du ändå är där för att titta på de aktiviteter, som jag skrivit om tidigare i detta brev. Bjud någon dig närstående på middag. Det är ju morsdag. Jag har svårt att tänka mig något bättre present än att bjuda på en måltid och njuta av den härliga miljön vi har på klubben.

Banan, tja det behövs inte säga så mycket om den. Den är, trots allt regnade, i toppskick. Bara lite som kuriosa kan jag säga att när H55+gjorde sin tvådagarsresa till Skåne tidigare i vår så sa någon i bussen på hemvägen ”varför skall vi ut och resa vår bana är ju ändå bäst”. Visserligen var det kanske sagt lite på skämt men ändå.

Vår pro Petter Olofsson har meddelat att han inte kommer att förlänga sitt kontrakt till nästa år. Petter kommer att finnas kvar i klubben och förhopningsvis kunna spela ännu mer än tidigare. Han har fått nytt jobb, som inte har ett dugg med golf att göra. Vi önskar Petter all välgång framöver. Styrelsen kommer omedelbart att inleda arbetet med att rekrytera ny pro.

Det blev som jag trodde. Även detta brev blev långt, men jag hoppas ni stog ut och orkade läsa hela. Ha nu en riktigt skön juni med mycket golf och annat kul!

Carl-Gustaf Göthe, ordförande