Vi är utrustade med hjärtstartare

1163_ffec971ac8bb63c2d380b081827d9af7

Glasrikets GK har två hjärtstartare!

Du finner dem här:

  • Till vänster innanför dörren till omklädningsrummen i klubbhusets källarvåning.
  • I maskinhallen som du finner vid 8:ans tee.
  • Telefon till receptionen: 0470 – 653 20
  • Head-greenkeeper: Sebastian Styrell 072 – 35 10 293
  • Maskinhallen vid 8:ans tee är öppen under säsong fram till ca kl. 15.00
  • Glöm inte ringa 112!

 

Akut hjärtstopp är en av de vanligaste dödsorsakerna i Sverige.
Varje år drabbas cirka 10 000 personer. Av dessa överlever drygt 500. Genom tidig defibrillering med hjärtstartare samt tidig hjärt-lungräddning ökar chansen att överleva drastiskt.

Vi har valt att utrusta oss med hjärtstartare via företaget Servicia Medical. Vill du veta mer går det att läsa mer om hjärtstartare här. (länk till http://www.defibrillator-hjartstartare.com/)

Hjärtstartare

En hjärtstartare, även kallad defibrillator, är en apparat som analyserar hjärtverksamheten och som kan skicka en elektisk stöt till hjärtat. Det är den enda effektiva hjälpen vid plötsligt hjärtstopp. Hjärtat får en omstart och kan få en normal rytm igen.
Tiden är kritisk, om hjärt-lungräddning och defibrillering med hjälp av hjärtstartare sätts in inom tre till fem minuter överlever 50 – 75 procent av de drabbade. Chansen att överleva minskar med tio procent för varje minut som går.De hjärtstartare vi rekommenderar till såväl den professionella utryckningstjänsten och vårdinrättningar som företag och privatpersoner är halvautomtiska hjärtstartare. Det innebär att hjärtstartaren analyserar hjärtrytmen och rekommenderar om en defibrillering ska ske.  Man kan alltså inte göra fel.Vi hjälper er med råd – om vilken hjärtstartare som passar er bäst. Ni är alltid välkomna till våra lokaler i Solna för att lyssna och se hur marknadens ledande hjärtstartare fungerar eller att kontakta oss via telefon eller e-post. Vi ger er gärna en kostnadsfri offert. I HLR-butiken kan du även läsa mer om respektive hjärtstartare, se listpriser och även beställa direkt.