Sommarcupen-Historik

Sommarcupen 2019

Så här blev årets slutresultat i sommarcupen, som bestod av 24 st tävlingar och vi gratulerar alla deltagare, men särskilt de 6 pristagarna och ännu mer särskilt till segraren Arne Andersson, som vann med hela 9 slag och en snittscore på de 7 tävlingarna som räknas på 71,14. Här är hela resultatlistan: Slutställning Sommarcup 2019

Här följer alla sommarcupsresultat 2019 efter varje omgång: Sommarcupen 2019, alla delomgångar

Nedan följer endast de små kommentarer vi hade efter varje omgång.

Sommarcupen efter 23 oktober

Inga större större förändringar. Nu återstår det troligen bara en onsdagstävling till. Vi får se vad kung Bore tycker.

Sommarcupen efter 16 oktober

Platserna 1-8 oförändrade. Hans Lundquist hoppade tack vare sin seger idag från 17 till 9:e plats. Prisplatserna är inte helt avgjorda.

Sommarcupen efter 9 oktober

Idag hände det lite. Arne Andersson är ohotad, men prisplatserna 2-6 blir det tufft om in i det sista. Platserna 2-6 skall byta ut en 75:a för att avancera, men även de strax under de som får pris har chansen att avancera. Spännande !!

Sommarcupen efter 2 oktober

Nu på slutet blir det inte så stora förändringar, men 1:an och 2:an i klass “hoppade” upp lite L-G Starck 5 placeringar och Leif Lundqvist från 6:e till 3:e plats. Gratulerar.

Sommarcupen efter 25 sept

Lite förändringar. Arnes förstaplats är stabil, men övriga prisplatser är det kamp om.

Sommarcupen efter 18 sept

Undrar om någon kan rubba Arne Andersson för att vinna årets sommarcup. 13 slags ledning tar man inte in i en handvändning. Det är också tufft i gränsen mellan pris eller inte. Det är 3 gånger kvar enligt planeringen, men eftersom vi spelade sommargolf hela oktober i fjol, så kan det bli fler omgångar kvar i sommarcupen i år. Enligt sommarcupens regler håller den på tills vi tar vintergolfshålen i bruk, och när det blir vet bara kung Bore och kanske lite Sebbe, greenkeeper!!?

Sommarcupen efter 11 sept

Onsdagen den 28 augusti blev inställd p g a åska, regn o s v,

Inga stora förändringar alltså. Hur många gånger kvar? Det vet vi inte, men sommargreener brukar hålla på till mitten av oktober. Vi får som sagt avvakta det hela.

Sommarcupen efter 21 aug

Inga större förändringar i toppen.

Sommarcupen efter 14 aug

Oj, nu hände det saker idag i toppen Segraren i B-klassen Arne Andersson hoppade upp på 1:a plats. Bytte ut 66 mot 79, 13 slag upp. Leder nu med 8 slag. Vinnaren i A-klassen Leif Lundqvist bytte ut 68 mot 79, 11 slag bättre. Från 15:e till 6 plats och prisplats. 7 omgångar kvar att avancera är det dock för alla.

Sommarcupen efter 7 aug

Fortfarande spännande i toppen. Små förändringar, och inte många slags skillnad.
Som vanligt, resultaten införes manuellt, så ser du något konstigt, så hör av dej, så kollar vi.

Sommarcupen efter 31 juli

Spännande topp, lite förändringar, men Idor har fortfarande en klar ledning.

Sommarcupen efter 17 juli

Spänningen fortsätter, men Göran Svensson har hoppat upp till andraplatsen, annars inte så många förändringar.

 

Sommarcupen efter 10 juli

Detta är “otroligt” spännande, varje onsdag sker lite omkastningar. Idag gick den fantastiske Idor upp i topp i cupen, men det är inte många slag som skiljer de 6 i toppen.

Sommarcupen efter 3 juli

Oj, Oj vad spännande det är. Hans-Erik Johansson har gått upp i topp, men endast 1 slag före Idor, och inte så långt bakom är några stycken. Blir intressant fortsättningsvis. Vi har avverkat 10 st av sammanlagt 22 onsdagstävlingar, så många möjligheter/chanser finns kvar.

 

Sommarcupen efter 26 juni

Ställning efter onsdagens tävling:Se sammanställning

Sommarcupen efter 19 juni

Nu har 22 spelare av 37 gjort 7 spelomgångar och det börjar röra på sig i resultatlistan. Göran Svensson gick upp i topp, men det är många gånger kvar, och mycket att göra för att gå upp i listan, för många är 6 och 7 resultatet över 80, så en runda på 70-talet kan bli avancemang .

Så här ser det ut just nu. OBS att resultaten införs manuellt, så hör av dej enligt nedan, om du ev. ser något konstigt, så kollas det upp.

Sommarcupen efter 29 maj

7 omgångar har nu genomförts, det antal som troligen kommer att gälla hela säsongen ut om vi kan genomföra antalet onsdagstävlingar, som är planerat. Efter nästa omgång kommer det säkert att bli ganska stora omplaceringar i listan, då det är några bra spelare med 6 tävlingar, som efter den 12 juni säkert går upp i toppen. Roligt att följa detta hela säsongen!

Sommarcupen efter 22 maj

Nu har vi genomfört 6 omgångar av sommarcupen av totalt kanske 23 omgångar, och några spelare har visat framfötterna. Efter 7 omgångar och framgent kommer det att bli mycket intressantare, när man kan byta ut ett tidigare sämre resultat med ett nytt bättre.

OBS ! Resultaten införs manuellt och ser du ev. någon konstighet, hör av dej till bo@vaxjobyggkalkyl.se, så kollar jag upp vad som ev. kan vara fel !
Lycka till nästa onsdag i matchen mot Ronneby. Förutom din egna resultat, så kan  du kanske bidraga med ett bra resultat, som kan vara bra för vårt lag.

Sommarcupen efter 15 maj

Här ställningen efter dagens runda: Se sammanställning

Sommarcupen efter 8 maj

Här ställningen efter dagens runda: Se sammanställning

Sommarcupen efter 24 april

Stora förändringar nästan efter varje onsdag nu innan 6 resultat räknas som de bästa.

Sommarcupen efter 17 april

Nu har vi spelet 2 omgångar i sommarcupen, denna onsdag i fantastiskt fint väder och många bra resultat. Hoppas några tycker om att följa tävlingen, så här, så skall vi följa upp det efter varje onsdag. Kom ihåg att resultaten förs i manuellt, så hittar du något konstigt, så hör av dej till bo@vaxjobyggkalkyl.se, så kollas det upp.

Nu är listan enligt följande: Se sammanställning, säger inte så mycket, men kanske ändå en tendens. Resultat under 70 är säkert väldigt “gångbara”?

Sommarcupen efter 10 april

Första onsdagsgolfen ingående i sommarcupen har genomförts. I snöglopp och allmänt kallt väder. Har vi tur kommer vi att kunna genomföra 23 st tävlingar i sommarcupen, så det finns många tillfällen att försöka få ihop 7 st bästa resultat för att komma bra till?

Lite om vilka regler som gäller: 7 bästa resultat räknas om det är 21 eller fler tävlingar. 20 eller färre räknas 6 bästa. Valfri tee gäller hela säsongen. Vid lika slutresultat skall bästa resultat vid sista eller senaste spelomgången gälla för att skilja lika resultat.

Så här ser sommarcupen ut efter 1 st onsdagstävling: Se sammanställning

Även om du inte tillhör de 28 st som har anmält sig hitintills, så kan du fortfarande anmäla dej. Gå in på Min Golf och gör det. Det återstår väldigt många tävlingar för att kunna komma bra till !


Sommarcupen de senaste åren:

Sommarcup 2019 slutresultat
Sommarcup 2018 slutresultat
Sommarcup 2017 slutresultat
Sommarcup 2016 slutresultat
Sommarcup 2015 slutresultat
Sommarcup 2014 slutresultat
Sommarcup 2013 slutresultat
Sommarcup 2012 slutresultat