Seniorkommittén Herrar

VÄLKOMMEN TILL SÄSONGEN 2020

Samlad information i Coronatider: (HÄR)

Det har varit många “turer” senaste dagarna. Nu har ordförande Sven Johannesson skickat ut information angående Corona. (LÄNK)
Titta på det och se vad som gäller just nu. Det händer saker hela tiden, så vi får vara vakna.

2020-03-31

Kassören informerar:

Med omedelbar verkan gäller följande vid deltagande i tävling anordnad av Herrseniorkommittén:
Avgiften betalas på något av följande sätt:

• Swish, 079 340 59 57 (mottagare Anders Karlström). Enklast via den QR-kod som finns till resp. tävling. Har du ingen Swish, prata med din bank så hjälper dom dig.
  • Konto i Handelsbanken; 6879-498 741 141. Här anges namn på den som betalningen avser samt vilken tävling det gäller.

Vill du av någon anledning inte använda något av dessa två alternativ, kan du ändå vara med ändå, men kan anteckna dig på en ”kreditlapp”.
Vinst betalas ut via Swish.

Vi tar bort möjligheten till kontantbetalning och detta kommer att ske fullt ut efter 1 maj. (då har du tid att ordna detta med banken)

(Varför gör vi detta? Jo, dels för enkelheten och dels för att undvika smittrisk med kontant betalning, papperssedlar, mynt m m)

RISDRAGNING 31 Mars kl 09.00

Idag var det ca 20 gubbar och 1 kvinna, som deltog i risdragning och veddragning. Vi hann med mycket,
men det återstår en hel del, så vi kanske kallar en annan tisdag. Vi tackar så mycket för de som var med idag!!

Stig Johnsson

Nu kan du skriva in en mängd datum i din kalender om du vill deltaga i dam- och herrseniorernas aktiviteter

Kalendarium Dam och herr 2020 publicerad 2020-03-31

Uppvärmning inför golfrundan eller träningen

Det är väl ganska allmänt känt att golfare är i gemen dåliga på att värma upp innan man börjar sin golfrunda? Detta har vi diskuterat i kommittén och därför har vi bett Per-Folke göra ett lämpligt program, som man kan göra innan rundan. Inte för långt, men ändå, så att kroppen blir lite uppvärmd. Rörelser, som man egentligen skall göra innan man ställer sig på drivingrangen, men de som inte ställer sig på rangen kan göra det ändå innan första utslaget. Gör man detta enligt upplagt schema skall det ta ca 5 minuter. Gör man endast några av rörelserna är det kanske mer än många ”vanliga” golfare tar sig tid att göra, så börjar med några stycken för att komma igång. När Ronneby kommer på besök den 29:e maj, så har Per-Folke lovat att även då leda denna uppvärmning.

Onsdagen den 24:e april ledde Per-Folke denna gympa inför 76 st som skulle spela onsdagsgolf. Alla utom en tyckte det var bra och genomförde det hela efter bästa förmåga, precis så det är tänkt, man gör så mycket man kan och orkar !!

Så här ser programmet ut i en PDF-fil, skriv gärna ut och ”kör” en del av dem före nästa golfrunda kanske? Uppvärmning inför golfrundan

Nya regler från 2019

Vår domare och regelexpert Leif Lundqvist har gjort en sammanställning av några regelförändringar som gäller nu från 2019. Läs gärna igenom och har du ev. någon eller några frågor ställer säkert Leif upp och besvarar dem. Även om de nya reglerna är lite klarare än de gamla, så finns det kanske olika tolkningar? Inte alltid kristallklart kanske, men Leif vet !!

Så här ser hans sammanställning ut: Sammanfattning av några regelförändringar 2019

Seriespel H70 & H80 2019

Nya regler 2019

Som säkert nästan alla golfare vet, så kommer det nya golfregler 2019. Du har kanske redan varit inne på Golfförbundets hemsida? Klubben kommer att ha regelkurser till våren, men ett ställe där man på ett lätt sätt kan se vad vissa av de nya reglerna innebär är att titta på små korta filmer. Nedan länk tar dej direkt till den sidan. Klicka på den.

Regler för transportmedel

1. Regler för transportmedel för herrseniorer
    Regler för transportmedel för herrseniorer 2018

Hej alla herrseniorer 60+ och uppåt

Tidigare innan vi hade denna hemsida, där vi lägger ut det mesta av informationen, så skickade undertecknad ut meddelande via mail. Detta informationssätt finns fortfarande men i mindre omfattning. När vi har något speciellt som berör just oss och som vi inte vill meddela på hemsidan. Vill du vara med i denna lista och känner på dej att du INTE är med, är du välkommen att anmäla dej.
Av våra 342 st herrseniormedlemmar (våren 2019), finns det bara ca 170 st i denna maillista, så många får inte dessa speciella informationer angående herrseniorernas verksamhet.

Vill du vara med så skicka ett mail till bo@vaxjobyggkalkyl.se så lägger jag till dej.

För herrseniorerna
Bo Hansen