Seniorkommittén Herrar

Nya regler 2019

Som säkert nästan alla golfare vet, så kommer det nya golfregler 2019. Du har kanske redan varit inne på Golfförbundets hemsida? Klubben kommer att ha regelkurser till våren, men ett ställe där man på ett lätt sätt kan se vad vissa av de nya reglerna innebär är att titta på små korta filmer. Nedan länk tar dej direkt till den sidan. Klicka på den.

https://www.youtube.com/playlist?list=PLKaPDBMLBJMJVeRVB_DnevYLg20FmnUkX


“Off Course vilar inte”

Inlägg av Stig Johnsson 2018-12-06


Ris- och träddragning 2018-12-04

Tack, mycket tack, för dagens oerhört fina arbete

På fotot ser vi följande:

Hans-Erik Johansson, Lasse Sandqvist, Bertil Olofsson, Kennert Nilsson, Börje Birgersson, Anders Karlström, Peter Ingmarsson, Stig Johnsson, Thomas Westergren, Werner Törnblom, Mats Mergård, Stig Bengtsson, Åke Uhlander, Jerry Rydström, Magnus Arnfelt, Kjell Roth och Erik Lundkvist.
Greger Haraldsson, Gunnar Olsson var på en annan del av banan. Så sammanlagt var vi 20 st, som hjälptes åt att göra banan bättre och mer inbjudande till nästa år.

Herrseniorkommitten
genom Bo Hansen (bakom kameran)


Inför Ris- och träddragning 2018-12-04

Vi är några få som jobbat hårt både 13, 20 och 27 november. Dock har våra egna ordinarie skogshuggare och röjare gjort mycket mer än vad vi från herrseniorkommittén har hunnit med att dra fram, både ris och björk.

Därför tänkte vi att även nu den 4 december, innan snön kommer, få ut lite mer. Nu har vi dessutom en liten morot: Den fina björkved som du är med och drar ut kan du få ta del av för eget bruk. (Hur det i detalj skall lösas får du prata med Stig Johnsson om)

Har du tid och lust är du välkommen att hjälpa till. Samling vid maskinhallen 08.30.

Det vanliga gäller:

Vi håller på i högst 3 timmar och ta med dig lite fika, så pausar vi en stund när vi blivit trötta. Hinner du inte vara med hela tiden, kom ändå så kan du vara med så länge du orkar, det är tufft, så ingen klagar om du plötsligt går hem. Ju fler vi är, ju fortare går det och desto mer hinner vi med. Oöm klädsel och stövlar är att föredra.

Tänk också på detta: Om vi ”vanliga” medlemmar hjälper till lite i klubben med ideellt arbete såsom hålvärdar, golfvärdar, gallring, risdragning m m, så kan vi hålla ner medlemsavgiften på en acceptabel nivå och dessutom blir banan mycket bättre, vackrare och mer inbjudande, både för oss själva och för greenfeegäster.

Välkommen!

Herrseniorkommitten
genom Bo Hansen


Ris- och träddragning 2018-11-27

Tack !!

Åke Uhlander, Erik Lundkvist, Jerry Rydström, Kennert Nilsson, Kenneth Johansson att ni ställde upp i det vackra vintervädret för att göra banan snyggare. Vi hann ganska mycket, men ordinarie tisdagsskogshuggare jobbar på så intensivt så vi hinner inte ta ut allt. Vi får se hur det blir nästa tisdag. Kanske vi försöker att återigen hjälpa till, var uppmärksam på ev. kallelse !!

Herrseniorkommitten
genom Bo Hansen (även med)


Ris- och träddragning 2018-11-20

Tack !!

Åke Uhlander, Stig Hellzon, Jerry Rydström, Bertil Olofsson, Kenneth Johansson, Werner Törnblom att ni ställde upp för att göra banan snyggare. På fotot finns också Arne Andersson och Hans Färdigh ”ordinarie skogshuggare” med vid fikapausen. Förutom dessa på fotot fanns de som nästan varje tisdag röjer och sågar Greger Haraldsson, Roy Tengroth, Gunnar Olsson, Anders Karlström, Mats Mergård, och ledaren Stig Johnsson.  Idag sammanlagt 15 st som gör en mycket fin insats för klubben.

PS Vi hann inte med allt idag, så vi får se om vi kallar till ytterligare ett ”träningspass”, för det är faktiskt tuffare än ett gympass. DS

Herrseniorkommitten
genom Bo Hansen (också med)


Risdragning 2018-11-13

4 st hade hörsammat vår kallelse att hjälpa till med risdragningen. Inte så många, men vi hoppas på fler vid nästa “kallelse”?

Förutom de på bilden fanns Thomas Westergren, Roy Tengroth och Anders Karlström och röjde på annan plats på banan och arbetsledare Stig Johnsson stod bakom kameran.

 


Motionsgympa

Som vanligt skall vi ha gympa under även denna vinter, se inbjudan

Inbjudan gympa golf 2018-2019


“Stormöte”, höst 2018-10-17

Höstmötet besöktes av ca 45 st.
Här är minnesanteckningar: Seniormöte 18-10-17 inkl bilagor

 


Bilder från KM 2018 / H70 och H80

Bildcollage från KM H70 och H80


Resa till Vetlanda 5 sept. 2018

7.06 avgick bussen från vår parkeringsplats med 38 st golfare ombord. Efter ankomst till Vetlanda GK fick vi kaffe och bulle och även genomgång av Erik vad som gäller och vad som hänt med banan de närmaste föregående åren och särskilt det senaste året… Läs mer

2018-09-17 av BH


KM70 och H80

2018-09-03 avgjordes KM för de lite äldre spelarna. 22 st var med i H70 och tyvärr bara 2 st i H80. Väldigt fint väder hela rundan. I första boll gick regerande mästaren Bernth Martinsson tillsammans med Hans-Erik Johansson och Bo Hansen. Efter 9 hål var det ganska jämnt, 1 slags skillnad på alla 3, Bo gick ifrån på 10,11,12, men tappade på 14 och 17, men kom i mål på 82 slag, vilket skulle visa sig hålla på mot Bernth och Hans-Erik, men även mot alla de andra som kom efter. Bo vill poängtera att stämningen i bollen var mycket god, alla stöttade varandra på ett föredömligt sätt. Grattis Bo till vinsten!

I H80 var det tyvärr bara 2 spelare (Idor Salomonsson och Per-Folke Eriksson), och där hade
Idor inte stora problem att ta hem det hela. Grattis till Idor på 93 slag!

Bildcollage från tävlingen

Prislistor: KM H70,   KM H80

2018-09-06 av BH


Det STORA KM

Klubbmästerskapet i helgen. Det är ju helt fantastiskt att ha en 16-årig medlem i klubben som spelar på 71, 69,65 = 205. Hur ovanligt är detta?

Blivande Alexander Björk undrar man direkt. Och vår Pro är säkert inblandad/delaktig i detta. Hur trevligt som helst tycker i alla fall någon i herrseniorkommittén


Lite regelfrågor

Leif Lundqvist, vår eminente regelexpert, domare m m har fått frågan om att ta fram lite uppgifter på vad vi gör för regelbrott utan att kanske veta om det. Här är Leifs inlägg, Läs och begrunda, det är som Leif säger,
Alla ska spela efter samma regler.

Golfregler Leif


 

Regler för transportmedel

  1. Regler för transportmedel för herrseniorer
    Regler för transportmedel för herrseniorer 2018

Stormöte 2018-04-04

Vi hade stormöte och här kommer minnesanteckningar med bilagor, en del av bilagorna finns redan på respektive sida här bland herrseniorerna sidor. Skriv gärna in datum i din almanacka så du inte missar någon av alla golftävlingar som finns under året.

Här är minnesanteckningarna:  Seniormöte minnesanteckningar 18-04-04 inkl bilagor

Kalendarium Herrseniorer 2018

Speldatum onsdagsgolf år 2018

Information angående Gubbaklubban 2018

Se sidan om Gubbaklubban

Hej alla herrseniorer 55+ och uppåt

Tidigare innan vi hade denna hemsida, där vi lägger ut det mesta av informationen, så skickade undertecknad ut meddelande via mail. Detta informationssätt finns fortfarande men i mindre omfattning. När vi har något speciellt som berör just oss och som vi inte vill meddela på hemsidan. Vill du vara med i denna lista och känner på dej att du INTE är med, är du välkommen att anmäla dej.
Av våra 342 st herrseniormedlemmar (våren 2018), finns det bara ca 170 st i denna maillista, så många får inte dessa speciella informationer angående herrseniorernas verksamhet.

Vill du vara med så skicka ett mail till bo@vaxjobyggkalkyl.se så lägger jag till dej.

För herrseniorerna
Bo Hansen