Damseniorer

13 december 2018

Lucia golf!
Sju  damer spelade Luciagolf i underbart väder på Luciaförmiddagen. Golfen var inte i världsklass men bäst var Maire tätt följd av Britt. Men trevligt hade vi och lussekatt och pepparkaka smakade gott efteråt!

Vinter

Inbjudan gympa golf 2018-2019

19 oktober 2018

Säsongsavslutning
Fast vädret fortfarande inbjuder till golfspel så har vi nu avslutat vår damgolf säsong 2018.
Vi gjorde det den 9 oktober med ett möte på klubben där ett 25-tal damer närvarande.

Under kvällen åt vi en god kycklingsallad, delade ut priser för bästa närvaro, lottade priser på birdiefåglar och lite annat smått och gott.

Under året har vi spelat 22 tisdagstävlingar över 9 hål, haft resor till Karlshamn och Vetlanda, deltagit i Damklubban, vår utbytes 3-mannascramble  och Damtouren. Sedan har många av oss spelat 18-håls tävling på onsdagar.

Några damer har spelat på vår förbokade kvällstid på tisdagar men tråkigt nog blev det inte någon efterfrågan på att spela sällskapsspel för bara damer. Här hade vi hoppats kunna få en utökat social gemenskap.

Nu börjar vi snart planera för 2019 och ny säsong, hör gärna av er med synpunkter till Damkommittén.

Vi tackar för gångna säsongen och säger välkomna igen 2019!

1 augusti 2018

Leif Lundqvist, vår eminente regelexpert, domare m m har fått frågan
om att ta fram lite uppgifter på vad vi gör för regelbrott utan att kanske
veta om det. Här är Leifs inlägg, Läs och begrunda, det är som Leif säger,
Alla ska spela efter samma regler.

Golfregler Leif

5 sept 2018

Nu har inbjudan till endagsresan kommit.

Inbjudan till endagsresa 5 sept 2018

22 maj 2018

VÅRRESAN BLEV EN HÄRLIG DAG PÅ KARLSHAMNS GK

Fint väder, fin bana och glatt sällskap.

Bildcollage från Karlshamnsresan (PDF)

11 februari 2018

Hej alla damer!
Även om snön ligger vit i vår natur så är det dags att tänka på golf igen!
Under rubriken Säsongens tävlingar ligger nu 2018 års program.

Programmet liknar i stort 2017 års program, vi spelar 9-hålstävlingar på tisdagar och 18-hålstävlingar på onsdagar, båda tillsammans med herrarna.

Glöm inte de trevliga tävlingarna med Damklubban och 3-mannascramblen!

En nyhet för i år är att på tisdagar går det att anmäla sig till
– 9-hål tävling
– 9 hål sällskapsspel damer
– 9 hål kvällsgolf damer

Mer information om det här får ni på vårt uppstartsmöte den 10 april!

Många hälsningar från
Damkommittén

2017 >>

16 oktober 2017

Hej!
På onsdag är den sista “normala” onsdagsgolfen och från och med den 25 oktober är det kanonstart varje onsdag kl 10.00.
Så länge sommargreener finns är det som vanligt och sedan blir det vintergreener och lite andra regler.
Alla damer hjärtligt välkomna!

Vill ni gympa i vinter, tryck på länken så ser ni inbjudan till vinterns Motionsgympa!

Inbjudan gympa golf 2017-2018

8 oktober 2017

Golfsäsongen är väl inte riktigt slut men tisdagen den 3 oktober hade vi Golfdamer vår avslutning.
Vi var ett 20-tal damer som samlades i klubblokalen, åt en enklare måltid, pratade och många glada skratt hördes!
Under kvällen delade vi ut pris till den flitigaste deltagaren på tisdagar och det blev Willemo. Heidi och Liz vann lottningen bland birdiefåglar, Maire och Agneta J vann dragningen bland scorekorten.
Inga-Britt fick pris för längsta driven vid vår tävling den 19 september. Stort Grattis alla vinnare!

En viktig del av kvällen var utvärdering av året som gått och tankar framåt.
2017 var första året med seniorgolf, 9 hål – ibland med lite roliga inslag – på tisdagar och 18 håls slaggolf på onsdagar. I båda fallen öppet både för herrar och damer. Vi har också som vanligt haft samarbete med andra klubbar i Damklubban och 3-manna scramble och gjort resor till andra klubbar.
Bland de synpunkter som kom fram fanns många som tyckte att det var bra att kunna spela antingen tisdag eller onsdag, eller både ock! Att det var roligt att spela med både damer och herrar och att man därigenom fått nya golfkamrater.
Det fanns också flera synpunkter att vi saknar gemenskapen med de damer som inte varit med i år, att man saknar kvällstiden och att man gärna vill ha en 2-dagars resa för bara damer.
Vi i damkommittén tar med oss alla synpunkter och tips vi fick inför att vi skapar 2018 års program!
Nu önskar vi en skön höst och vem vet, kanske kommer det en inbjudan till Luciagolf!
Glasrikets GKs Damkommitté

25 september 2017

Hej!
Nu är snart säsongen slut, otroligt så fort det gått!

Välkomna till Glasrikets GK tisdagen den 3 oktober kl 19.00 för vår höstavslutning!
Förtäringen blir en god smörgås, kaffe och liten kaka till ett subventionerat pris på 50 kr.

Under kvällen delar vi som vanligt ut lite extra priser och lottar bland våra scorekort och birdiefåglar.

Vi vill också gärna ha era synpunkter på vår verksamhet, exempelvis på vårt samarbete med herrarna, och uppskattar därför om så många som möjligt vill komma!

Du anmäler dig på GIT eller ringer till Kansliet på telefon 0470-653 20.

Varmt välkomna säger vi i Damkommittén

28 juni 2017

Hej alla golfdamer!
Efter en kall och blåsig vår blev det till sist sommar några dagar men vi väntar fortfarande på den riktigt härliga svenska sommaren! I många fall har vi i alla fall haft bra golfväder på vår tisdagsgolf.

Nu när vi spelat seniorgolf har vi varit mellan 20-30 personer på tisdagarna men vi skulle kunna vara flera och framför allt fler damer!

Som vi sa på uppstartsmötet så lottar vi gärna rena dambollar. Meddela bara Ann-Helen att ni vill spela i damboll så ordnar vi det!

Som ni ser i programmet så tar vi inte paus i sommar utan har golftävling varje tisdag förutom den 25 juli, då det är den traditionella golfveckan.

Vi önskar er alla en härlig sommar och hoppas att vi ses på banan och på vår tisdagsgolf!

Gull-Britt, Inga-Britt, Mia och Willemo i Damkommittén