Regler 2019

Modifierade golfregler

Från och med 1 januari 2019 gäller nya regler för golfspel.
De två internationella regelorganisationerna R&A och USGA har under fem års tid arbetat med att förenkla och modernisera golfens regelverk. Golfreglerna blir lite snällare mot den vanliga golfarens slarvfel och sätter fokus på speltempo, vilket är bra för spelet idag och i framtiden.

Regelträffar på Glasrikets GK

2019-02-11:
I dag blev samtliga medlemmar i Glasrikets GK, via mejl, inbjudna till informationsträffar angående regelnyheterna i 2019 års “Regler för Golfspel”.
Pågår vecka 10 (4-7 mars). Anmälan på MinGolf är stängd.
Välkomna hälsar Regel & HCP-kommittén

Med de nya reglerna får du bland annat:

• putta med flaggstången i hål

• laga spikmärken på green

• leta boll i max tre minuter

• plocka bort lösa naturföremål överallt

• grunda klubban i röda och gula pliktområden

• en uppmuntran att spela i fel ordning för att spara tid

• byta boll när du droppar

…och du får ingen plikt om du råkar:

• träffa dig själv eller din utrustning med bollen

• slå ett dubbelslag

• rubba din boll medan du letar

• rubba din boll på green

Regelboken på svenska

Nu finns 2019 års Regler för golfspelSpelarens upplaga och Definitioner i svensk översättning på R&A:s hemsida samt i appen Rules of golf 2019 för Android och iPhone (iOS). Den tryckta versionen kommer under början av 2019. Översättningarna är gjorda av Svenska Golfförbundet (SGF) och regelkommittén.

Det här ger alla inom golfen möjlighet att börja plugga in de nya golfreglerna som börjar gälla den 1 januari 2019.

Byta språk i regelboken

* På R&A:s hemsida kan man välja språken svenska, engelska, spanska m.fl.
* I appen byter man genom att gå till inställningar.

Regelfilmer på svenska

24 filmer med svenskt tal och text som visar några av de viktigaste nyheterna i regler 2019 finns i en spellista på Svenska Golfförbundets YouTube-kanal.