kristallcupen historik

Kristall- och Diamant Cup 2019

We did it !!!

Bengt Hägerstrand överlämnar det tunga vandringspriset till lagkaptenen Bo Hansen.
Alla 16 spelare i Kristallcupen samlade efter den ”tuffa” kampen.

Vi slog Växjö GK.
2019-09-12/BH:
I härligt golfväder samlades vi för genomgång 08.30.
28 st deltagare i Kristallcup och Diamantcup. Bengt Hägerstrand gick igenom hur vi skulle fylla i Lars-Inge Sandqvists  fantastiska scorekort och sammanställningar för denna tävling. Det blev mycket lätt att fylla i för en spelform som ofta är lite kryptisk för många. Matchspel, bäst/sämstboll och greensome i matchspel. Ovanlig spelform, men med Lasses fantastiskt gjorda scorekort var det enkelt.

Så här gick det i Kristallcupen: Kristallcup 2019 RESULTAT

Diamantcupen

Tyvärr gick det inte lika bra i Diamantcupen för våra äldre gentlemän.
Så här blev resultatet: Diamantcup 2019 RESULTAT

Nästa år är det 7 st 79-åringar, som blir 80 år och kan säkert komplettera laget i Diamantcupen men kanske också kan få fart på serielaget i H80 !!?

Cupen spelas på Växjö GK torsdagen den 12 september.

Den 28 augusti blev onsdagens kvaltävling inställd och slutställningen i kvalet, blev som föregående veckas resultat.
Så här blev slutresultatet: Kristallcupen, kval 2019 slutresultat

Kristall Cup regler , gäller från 2019

Bestämmelser för Diamant Cup 2019

Tyvärr är det bara 4 st 80-åringar, som vill kvala till Diamantcupen. 6 st skall ingå i laget, så ni 80-åringar måste påverka några av er andra så ni kan bli ett lag för att möta Växjö. Kommittén betalar greenfeen. Måste väl vara en morot !!?
Så här ser det ut i det som skulle varit ett kval: Diamantcupen, kval 2019 efter 21 augusti

Kristall- och Diamant Cup 2018

Alla på plats innan fighten

Det har varit stor tävling på Glasriket den 13 september.

Hård kamp mellan Växjö och Glasrikets Kristall- och Diamantgubbar.

* Resultatet i Kristall Cup: Kristallcup 2018 RESULTAT

* Resultat i Diamant Cup: Diamantcup 2018 RESULTAT

* Resultat i kvalspelet: Kristallcupen, kval, slutställning 2018

Tidigare meddelande:
Varje år möter vi Växjö GK i Kristall Cup i september, vartannat år på respektive hemmabana.
I år möter vi Växjö på vår hemmabana den 13 september.
Dessutom ökade vi i fjol på så att även de allra äldsta (80+) fick en egen Cup, Diamant Cup.
Detta har också inneburit att vi ändrat antalet spelare i Kristall Cup från 12 st till 8 st och antalet spelare i Diamant Cup skall vara 6 st.
Uttagningar till dessa cuper kommer att ske på onsdagsgolfen 1, 8, 15, 22 och 29 aug och de 3 bästa scorerna kommer att avgöra vilka som får deltaga i de prestigefyllda kamperna mot Växjö den 13 september.

För att ha möjlighet att kvalificera dej, måste du anmäla dej genom att mejla ditt intresse till bo@vaxjobyggkalkyl.se

Regler och förutsättningar i de båda cuperna finns i bifogade filer.

Kristall Cup regler , gäller från 2018

Bestämmelser för Diamant Cup 2018

Välkommen att tävla om att representera Glasrikets GK i våra lag.

Kristall- och Diamant Cup 2017

Deltagarna innan start

Årets match på Växjö GK 2017-09-14

8 uttagna “kristallspelare” och 6 st “diamantspelare” från vår klubb var på Växjö GK och spelade vår årliga Cup.
Kl 09.00 slog Kristallcupens 4 bollar ut och därefter följde de 3 bollarna Diamantcup.
Vid 14-tiden hade Kristallcupen gjort sina 18 hål och Diamantcupen avslutat sina 18 hål.
Lunch följde och efter den gick kristallcupens spelare ut för sina 9 hål greensome. För Diamantspelarna var det över och det var  första gången för dem och de hade lite svårt för det här med matchspel, så lite jobb efteråt var det för att komma fram till slutresultatet.
Det skall säkert bli bättre när matchen nästa år går på Glasrikets GK.

Efter 18 spelade hål i bäst/sämstboll för Kristall Cup, så var ställningen 2-2 och sedan var det 9 hål greensome. Där drog Växjö det längsta strået och vann 3 av 4 matcher, så slutresultatet blev 5-3.
Båda vandringspriserna fick alltså vara kvar på Växjö GK till nästa år, då vi naturligtvis tar dem tillbaka.

Vandringspriset överlämnas av “sjuke” lagledaren Bo Hansen (till vänster)  till Bengt Hägerstrand.
Samling efter tävlingen
Vandringspriset för Diamant cup (H80)

* Resultat Kristall Cup 2017: Kristallcupen, slutresultat 2017
* Resultat Diamant Cup 2017: Diamantcupen, slutresultat 2017