Hej

Det har minst sagt varit ett speciellt år för oss på gröna sidan. I mars i år var vi beredda på det värsta: att golfbanor skulle stängas ner och permittering skulle behövas. Det visade sig bli helt tvärtom. Med en tillströmning av golfare redan vid säsongsstarten förstod vi att det skulle bli mycket att göra. När det har varit så många golfare på banan från tidig morgon till kväll påverkas givetvis både banan, med större slitage, och vårt arbete. Allt arbete tar längre tid då vi ofta är tvungna att vänta in golfare. Trots allt har det fungerat bra, och, tro det eller ej: det har varit betydligt färre incidenter vilket vi såklart är glada för.

Men som sagt – allt tar längre tid, och på något håll påverkas skötseln såklart av det. Bunkerkanter, trimning och vägar är det som framförallt hamnar efter. Slitaget ökar på greener och tees, och det har varit betydligt mer uppslag på fairway i år jämfört med tidigare säsonger. Inför säsongen 2021 är vi mer förberedda inför dessa utmaningar då vi kommer vara en extra i personalstyrkan.

Under hösten och till våren kommer en del underhållsarbeten och förbättringar göras. Några av sakerna är att se över våra gångvägar och förbättra dessa. Vi ska fortsätta förbättra våra bunkrar med ny sand och så kommer även någon bunker få ett annat utseende. Vi har även en del dräneringsjobb att utföra för att få bättre spelytor runtom vissa greener.

Vi har nu kommit till den punkt då vi måste stänga ordinarie greener på banan. Vi har klarat hösten bra från svampsjukdomar och har kunnat hålla tillbaka slitaget till viss del då gräset fortfarande växer lite, men med tanke på betydligt mer spel på banan och det fuktiga vädret så behöver gräset få återhämta sig. Vi behöver också göra de skötselåtgärder som krävs för att förbereda gräset inför vintern. Därför stänger vi ordinarie greener för spel måndagen  den 9/11 och öppnar istället för vintergreener. Rangen stänger idag 3/11 pga underhållsarbete.

Tack för denna säsong!

Mvh
Sebastian med personal