gubbaklubban historik

Gubbaklubban 2019

Gubbaklubban på Lagan den 29 augusti 2019

Gubbaklubban avslutade årets säsong i Lagan. Trevligt att få spela banan på en ny, lämpligare sträckning. Vädret, lite regn och muller i bakgrunden, avslutning i härligt golfväder. Glasrikets “gubbar” gjorde en mindre bra insats utom ett par st som fick hålla flaggan högt. Vi fick gratulera Älmhult, som vann lagtävlingen. De har varit flest deltagare under året och det bidrar säkert till att lagresultatet blir därefter. Så här slutade säsongen: Gubbaklubban lagresultat Slut 2019

Individuella resultat och lagresultat: Gubbaklubban lagresultat Lagan 2019


Gubbaklubban på Älmhults GK 8 augusti 2019

Vi var på Älmhults golfbana och fick se en helt annan bana än fjolårets helt uttorkade bana. Nu har man borrat för eget vatten och kunnat vattna och fina fairways, fina greener och allmänt grönt nästan överallt. En nackdel dock med Älmhult, runt i kring banan är det högt gräs och det blev ganska mycket bolletande.  Bäst ifrån sig gjorde som vanligt hemmalaget. 23 slag bättre än 2:an Alvesta och överlägset flest spelare. Tråkigt att vissa klubbars spelare inte tydligen tycker om denna bana. Växjö GK hade 10 spelare, inte godkänt.

Så här blev resultaten i de sammanställningar vi brukar redovisa. Vill du veta i detalj, så kan se det på Min Golf:
Lagresultat och individuella resultat i Älmhult 2019
och Lagresultaten: Gubbaklubban lagresultat efter Älmhult 2019

Nästa i Lagan: Se ovan meddelande !!


Gubbaklubban Glasrikets GK 27 juni

Vi var värdar för 3.e omgången av Gubbaklubban. 126 deltagare. Vill du se resultat och detaljer kan du leta upp tävlingen på Min Golf. Lag tävlingen och de individuella resultaten för att få fram lagresultaten får du här: Gubbaklubban 2019, Individuella resultat för lagtävlingen, GlasriketGubbaklubban lagresultat efter Glasriket 2019

Nästa tävling är på Älmhults bana den 8 augusti.


Gubbaklubban Växjö GK 13 juni

Andra Gubbaklubban spelades på Växjö GK i strålande golfväder, vilket betydde lägre snittscore än föregående Gubbaklubba trots en bana som anses svårare.

Så här blev lagresultaten och varje klubbs resultat lagmässigt. De individuella resultaten hittar du på Min Golf. Gubbaklubban lagresultat efter Växjö 2019; Gubbaklubban 2019 lag Växjö,individuellt

 

Gubbaklubban Alvesta 16 maj

Första Gubbaklubban för året och positivt för vår klubb både vad gäller resultat och antal deltagare. I år kom vi i lagtävlingen 2:a och hade flest deltagare, 31 st. I fjol var vi sist i lagtävlingen och var endast 20 deltagare. I år hade vi dessutom 5 st individuella pristagare i klass A och B. Grattis till dessa.

Så här blev lagresultaten och varje klubbs resultat lagmässigt. De individuella resultaten hittar du på Min Golf. Det är 6 priser i varje klass.

Gubbaklubban lagresultat efter Alvesta 2019; Resultat Alvesta, lag, individuellt

Nästa Gubbaklubban är på vår hemmabana och då måste vi visa “var skåpet skall stå” ?!


Nu har vi haft möte i de 5 klubbarna och beslutat att fortsätt med Gubbaklubban även 2019 trots att de var visst gny om, som vanligt, långa speltider och bankvalitén på någon bana. “De som kommer, de kommer” är det nya mottot, och vanligtvis har de flesta trevligt och får spela på varandras banor för en billig penning. Emellertid beslutades det om att höja greenfeen till 200 kr, men det är ju “bara” hälften av normal greenfee och 40% på Växjös ordinarie greenfee. Vi hoppas att det kommer 128 st  deltagare(maxantal) till varje tävling. Skriv in datumen i din almanacka, och kom ihåg att anmäla dej 30 dagar före respektive tävling.

Så här ser inbjudan ut: Inbjudan Gubbaklubban 2019

Gubbaklubban 2018

GUBBAKLUBBAN:

Alvesta GK, Glasrikets GK, Lagans GK,Växjö GK, Älmhults GK


Gubbaklubban Alvesta 30:e augusti

Årets sista Gubbaklubba gick i Alvesta och vår klubbs representanter gjorde åter igen en svag insats och kom sist i tävlingen, men även sist i hela årets tävling.
Vi får komma igen nästa år, om det blir något?

Gubbaklubban 2018 resultat Alvesta

Gubbaklubban 2018 lag slutresultat


Gubbaklubban Lagan 9:e augusti

Vi har varit i Lagan och spelat Gubbaklubban. Vår klubb svarade för en mindre bra insats och kom 4:a i lagtävlingen. Knappast godkänt.

Resultat i Lagan:

Individuella resultat Lagan 2018-08-09

Lagresultat efter Lagan 2018-08-09


Nu återstår tävlingen i Alvesta den 30 augusti och då vore det trevligt om vi kunde samla alla våra krafter för att kanske avancera något i lagtävlingen. Individuellt kan man också få en inte så liten summa om man kommer på prisplats.

Anmäl dej redan nu, det blir fullt vid 128 st.
Klicka på nedan länk och du kommer direkt till sidan, där du kan anmäla dej.

https://www9.golf.se/Competition/GBTour/Competition.aspx?compid=1459699


Gubbaklubban Älmhult 28 juni

103 spelare kom till start i Älmhult. I mycket varmt väder och på en tyvärr dålig bana vad beträffar fairways. Greener väldigt fina, men i övrigt inte bra. Är man utanför banan är det mycket växtlighet och det blir mycket bolletande, och rondtiden blev mellan 5 och 5,5 timmar och det är inte bra.

Vår egen Rojel Karlsson, som spelade Älmhult för första gången vann A-klassen på fina 67 slag netto. Stort grattis !! Vårt lag kom på 3:e plats. Älmhult vann naturligtvis med sina 37 st
deltagare. Nästa Gubbaklubban är i Lagan 9 augusti och sedan är det avslutning i Alvesta 30 augusti.

Här resultaten för lagen och lagtävlingen. Vill du titta på individuella resultat får du gå in på Min Golf och leta upp tävlingen.

Gubbaklubban 2018 individuella per lag Älmhult

Gubbaklubban 2018 lagtävling efter Älmhult


Gubbaklubban Glasriket 14 juni

119 st spelare av möjliga 128 gjorde upp om Gubbaklubbans lagtävling och även individuella tävling på en vädermässigt fin dag och på en fantastiskt fin bana med svårplacerade pinnar. Bra värdemätare för alla.

Så här gick det lagmässigt och placeringsmässigt lag för lag
Vill du se exakt per spelare, går du in på GIT och kollar:

Gubbaklubban 2018 individuellt per klubb
Gubbaklubban 2018 lagresultat efter Glasriket 18-06-14


Gubbaklubben i Växjö GK 2018-05-17

Vi var 127 st som spelade Gubbaklubban på Växjö i strålande fint
sommarväder. Här kommer lagresultatet och de individuella
resultaten klubb för klubb.

Gubbaklubban 2018 lagresultat efter Växjö

Gubbaklubban 2018 Individuella resultat Växjö


Information från Gubbaklubbsmötet 2018-01-18

De 5 klubbarna har haft möte på Växjö GK. Vi inledde med att diskutera hur 2017 års Gubbaklubban har genomförts. Vi konstaterar att deltagarantalet har gått ner en del. Det har varit i snitt 118 deltagare. Den kritik som framförts tidigare är att en del tycker det tar för lång tid att spela och det blir köer, när det är 2 st 4-bollar på alla hål d v s 144 st deltagare som mest. Vad gör vi åt detta?
Vi föreslog förra året lite av följande: Flytta fram vissa tee, Forecaddie på något hål, Obligatorisk P-boll, Slopa begreppet ”honnör”, fika kortare tid. Trots detta, så har rondtiderna inte sjunkit så värst mycket.
Därför lämnade Växjö i år in ett förslag att begränsa maxantalet till 108. D v s 3-bollar, 2 st på varje hål. Detta förslag röstades ner då det troligen skulle bli alldeles för ojämnt deltagarantal mellan klubbarna. Begränsa antalet lag för varje klubb till max 21 st föll på att GIT ej kan hantera att begränsingar för 5 lag. Efter en viss diskussion kom vi fram till att begränsa antalet till 128 st, vilket innebär att man tar bort en 4-boll efter varje par 3-hål, ett sätt att kanske få bättre flyt i spelet och därmed lite snabbare. Vi bestämde också att anmälningarna börjar i GIT  ”exakt” 1 månad innan, så det gäller att vara ”på hugget” i anmälningen för att komma med. Detta som ett försök 2018, så får vi se hur det faller ut.

Fyra av klubbarna tyckte som Växjö, vi från Glasriket ville behålla nuvarande 144 som max. Ett annat beslut som togs var att i lagtävlingen skall det räknas de 7 bästa scorerna från varje klubb oavsett klass. I år har det ju varit ett krångligt system med de 2 bästa scorerna från varje klass från varje klubb. Vi tycker också att man skall framhålla lagtävlingen som viktig, vilket kanske kan få fler intresserade för att spela för sin klubb. Lagtävlingsresultatet skall alltid vara först i prisutdelningen och inte som tidigare vara lite i skymundan på slutet.
Samma billiga greenfee 150 kr behålles, vilket innebär att du kan spela golf för 200 kr på 4 främmande banor i länet. Av detta är 50 kr i startavgift och du kan vinna ett presentkort om du spelar bra och även hjälpa vårt lag till en lagseger. Vi har vunnit lagtävlingen en gång, vilket år kommer jag inte ihåg, så det var ett tag sedan, alldeles för länge sedan tycker vissa.

Dessa datum gäller i år, skriv upp dem i din almanacka.

Växjö 17 maj ; Glasriket 14 juni; Älmhult 28 juni
Lagan 9 augusti; Alvesta 30 augusti

Här kommer den officiella inbjudan:

Inbjudan Gubbaklubban 2018

Gubbaklubban 2017

Växjö GK 2017-08-31

Avslutande Gubbaklubban gick på Växjö GK. 138 kom till start. B-klassen vanns av vår egen Sven-Erik Larsson. Grattis.
Vi var sammanlagt 26 st från vår klubb. Laget kom på 3:e plats och hamnade också totalt 3:a.

Så här blev lagtävlingens slutresultat för året: Gubbaklubban 2017 lagresultat

Så här såg det ut klubb för klubb: Gubbaklubban 2017 lagresultat individuellt

Vill du titta på alla 138 deltagarnas resultat i detalj. Gå in på Min Golf och sök tävlingen, så finns det där.

 

Gubbaklubban lagresultat från tidigare år:

Gubbaklubban 2010 slutresultat
Gubbaklubban 2011 slutresultat
Gubbaklubban 2012 slutresultat
Gubbaklubban 2013 slutresultat
Gubbaklubban 2014 slutresultat
Gubbaklubban 2015 slutresultat
Gubbaklubban 2016 slutresultat
Gubbaklubban 2017 slutresultat
Gubbaklubban 2018 lag slutresultat
Gubbaklubban lagresultat Slut 2019