Ordförande har ordet !

Höstbrev.

Kanske lite onödigt att börja detta med ordet höst, för det har väl inte undgått någon att det blivit höst. Trots allt regnande tycker jag att banan klarat sig någorlunda bra. Nu är det bara en knapp månad till det är tid att vrida klockorna tillbaka och få vintertid, men på Glasriket kommer vi inte att vrida något bakåt – tvärtom. Vi skall se till att hela anläggningen är något bättre när vi startar säsongen 2018.

Jag kommer inte att skriva egentligen något om vad vi skall göra för att uppnå detta mål i detta brev. Det får anstå till årets sista brev som jag kommer att skriva direkt efter höstmötet den 1november. Då skall budgeten tas och när den är tagen känns det rätt att såga något om vad vi planerar. Höstmötet kommer som vanligt att vara hos Kronobergs Bilaffär. Pricka in det i din almanacka redan nu. En sak kan jag dock säga redan nu.

Redan nu kan jag dock säga att vi skrivit nytt långtidsavtal med Mat och Prat, som kommer att driva restaurangen vidare. Amir är inte helt nöjd med säsongen som varit. Både omsättningsmässigt och även kvalitetsmässigt. Han ser långsiktigt på sin verksamhet hos oss och hans målsättning är att höja kvaliteten några snäpp. För min egen personliga del tycker jag att det varit bra och jag tror jag kan citera en annan medlem som sa till mig såhär. Så mycket som jag har ätit på klubben i år har jag nog inte ätit sammanlagt under alla mina år här. Kanske kan vi ordna i köket så att det även går att få in en pizzaugn i lokalen.

I förra brevet skrev jag att jag inte hade några helt aktuella medlemssiffror, men det har jag nu och ökningen fortsätter. Snart kan man ställa sig frågan om det är aktuellt att införa ett tak på antalet medlemmar. Vi är inte där ännu, men ur trivselsynpunkt är det inte bra om vi så många så att det blir alltför svårt att hitta speltider.

Klubbmästerskapen genomfördes betydligt senare i år än tidigare år. Det var kanske inte helt lyckat. Till nästa år kommer vi att något tidigarelägga dessa. Jag vill passa på tillfället att gratulera klubbmästarna för 2017: Klubbmästare herrar Pär Lindberg, damer Elisabeth Ericsson, herrjuniorer Erik Engström, damjuniorer Daisy Hjertqvist, D 30Maria Edvardsson, D 50 Elisabeth Ericsson, H 30 Pär Lindberg, H 40 Per Carlsson, H Asle Gröstad, H 60 Peter Kabbenäs, H 70 Bernth Martinsson och H 80 Werner Törnblom. Jag hoppas att många av ovanstående mästare kommer till  höstmötet för att motta sina förtjänsttecken.

I veckan som gick körde jag årets roligaste bussresa. Det var att belöna våra ideella med den årliga resan. I år besökte vi Tönnersjös Golfklubb. En härligt fin bana, dock för dagen något tungspelad på grund av allt regnande. Vill du åka med nästa år? Du är hjärtligt välkommen. Vi har plats för flera ideella hjältar. Bland annat behöver vi någon som kan ta ledningen för våra banvärdar. Det är de som åker runt och hjälper spelarna ute på banan och även kollar att greenfeeavgiften är erlagd. Hör av dig till Ann-Helén på kansliet. Det finns även många andra uppgifter där vi behöver hjälp. Efter som vintern nu närmar sig så kan jag slå ett speciellt slag för gruppen, som leds av Stig Johnsson, som röjer sly och mindre träd runtom banan. Här kan vi bereda plats för hur många som helst. Vill du göra Stig riktig glad så tar du kontakt med honom och säger att du vill vara med.

Just nu håller vi på med att analysera resultatet av medlemsundersökningen. Nu har vi fått svar från allt tre omgångarna. Det verkar vara harmoni inom klubben, men en sak är helt klar – det råder missnöje med kvaliteten på bunkrarna och vissa utslagsplatser. Min förhoppning är att det inte skall bli så när vi får se resultatet av 2018 års undersökning.

I förra brevet skrev jag att vi troligtvis skulle öppna det nya övningsområdet nu till hösten, men nu har vi beslutat att vänta med detta till våren. Det blir desto bättre då.

Till våren kommer vi att ha följande utslagsplatser 56, gamla gul, 49 gamla röd, 45 och 42. De två sistnämnda kommer enbart att slopas för damer. De är för korta banlängder för att slopas för herrar. Många kommer att tycka att deras golf är roligare om man förkortar banan. I början av säsongen sa jag själv att jag vill fortsätta att spela från 56:an, som jag alltid gjort, men efter att ha prövat att spela från 49:an har jag kommit på att det är roligare då man har en rimlig chans att nå green på rätt antal slag. Tur att man är över 70 år så det är OK att spela från den kortare.

Det får vara allt för denna gången. Om inte förr så ses vi den 1 november kl. 19 på höstmötet.

Carl-Gustaf Göthe ordförande