Ordförande har ordet !

All time high (gånger 3).

En härlig början på månadens brev. Antalet medlemmar i klubben är nu det högsta som det någonsin varit. Helt underbart. Det är framför allt två kategorier, som ökat. Det är äldre juniorer och fullt betalande seniorer. Det där med juniorer bådar ju gott även inför framtiden.

Nummer två är antalet greenfeegäster. Till och med juli (det fattas visserligen en dag i statistiken) har vi ökat med nästan två hundra gäster på stora banan och knappt hundra på lilla banan. Själv har jag nu spelat lilla banan ett antal gånger med ett barnbarn. Den är ju riktigt bra och kul med två separata tees på varje hål. Nu fattas det bara lite kompletterande skyltar med avstånd, men de kommer.

Det tredje all time high är kvaliteten på banan. Den har aldrig varit så bra som i år och det är säkert en bidragande orsak till att vi får alltfler greenfeegäster. All heder och de som arbetar med banan.

Märta, som jobbar i kansliet och hjälper till med juniorträningen, har kommit in på en utbildning på universitetet i Linköping. Självfallet gratulera vi Märta till detta och önskar henne lycka till med sina studier. Å andra sidan blir det lite problem för klubben att hitta hennes ersättare, men vi skall omgående börja med detta. Vi söker med ljus och lykta efter någon eller några som kan ta dessa uppdrag.

Trots den fina kvaliteten på banan hör jag en del kritik på att det inte lagas nedslagsmärken på greenerna och att det inte lägga tillbaka uppslagen torv på fairway. Häromdagen läste jag i facebook att en av våra medlemmar skrev att han under sommarveckan spelat tävlingar på såväl vår egen klubb som på Växjö och Alvesta och tyvärr var det mest olagade märken på vår bana. Här behövs skärpning!

I dagarna har den andra omgången av frågeformuläret till våra medlemmar gått ut. Själv var jag med i den tredjedel som fick det denna gång och självfallet svarade jag. Hoppas att så många av er andra som var med i denna omgång också svarar. Det är viktigt att vi får svar från så många som möjligt. Svaren kommer att ligga till grund för de planer som v skall dra upp för att ytterligare vidareutveckla hela anläggningen.

Idag när jag skriver detta brev sitter jag ute på klubben och är tävlingsledare för årets sista tävling i sommarveckan. Vi har under denna vecka haft tur med vädret och det har varit bra med deltagare på tävlingarna. Det har varit en fin vecka med mycket golf och glada människor – vad mer kan man begära? Ett stort grattis till Kent Bergsjö,som gjorde hole in one på hål 16 i dagens tävling.

Förra helgen var jag golfvärd på lördagen och då noterade jag att ett antal som bokat tider inte kom till start. Visst jag har full förståelse för att det kan hända saker som gör att man inte kan spela den bokade tiden, men då är det viktigt att man avbokar tiden. Det gäller även om man bokat en tid och kommer tidigare till klubben och istället för att gå på den bokade tiden utnyttjar man en bollrännetid. Det är helt OK att göra detta, men då skall man anmäla detta till golfvärden eller säga till i kansliet, så den bokade tiden kan användas av andra.

På tal om det så måste jag säga att det är mycket trevligt att vara golfvärd på helgerna. Alla som kommer är glada och pigga och man får prata golf med många, såväl egna medlemmar som gäster. Det finns fortfarande lediga lördagar och söndagar, där vi behöver golfvärdar i höst. Tala med Tor Ahlbäck, som basar för denna verksamhet, eller prata med kansliet. Vill du ha en trevlig dag så får du garanterat det. Jag ställer gärna upp fler gånger i år om jag har tid.

Eftersom jag idag är på klubben hela dagen skall jag nu gå och äta i restaurangen. Förresten det brukar jag nästan alltid göra efter att ha spelat 18 hål. Jag har sagt det tidigare och säger det igen – har du inte provat restaurangen än så gör det. Du blir inte besviken. Det är hög kvalitet på maten och priset är inte avskräckande. I stan får du betala mer för motsvarande.

Carl-Gustaf Göthe

ordförande