Ordförande har ordet !

ÄNTLIGEN……

Jag skriver verkligen med stora bokstäver denna gång och det är inte bara för att våren är i antågande.

Nu ser vi för första gången fram mot en ny säsong då allt är på plats för att vi skall vara en förstklassig golfanläggning.

Vad vi under de senaste åren saknat är en fullgod restaurang. Nu kommer vi att ha det. Troligen vet de flesta redan att det är Amir Tajarri, som driver restaurangen ”Mat och Prat” på Arabygatan i Växjö som kommer att driva restaurangen ute hos oss. Även på Glasriket kommer krogen att drivas under samma namn, ”Mat och Prat”. Jag ser fram mot att sitta där, äta gott och prata med en massa trevliga golfare och även andra gäster. Målsättningen är att det inte bara skall vara en krog för oss klubbmedlemmar utan även vara en kvarterskrog för de omkringboende.
Jag tror jag kan garantera att ingen kommer att vara sig likt från tidigare. Miljön är nu helt annorlunda sedan lokalen har genomgått en radikal omändring och maten kommer också att vara i topp. Så långt allt väl, men det kommer inte att lyckas om vi klubbmedlemmar inte ger Amir en chans. Vi måste utnyttja restaurangen både genom att fika och äta där. Tidigare när jag spelat med herrarna på onsdagarna, nu kommer ju även damerna att vara med då, och frågat medspelarna om dom skall stanna och äta så har svaret ofta blivit ”Nej jag skall hem för frun har maten klar hemma”. Nu hoppas på ett ändrat svar. ”Jovisst jag skall äta. Jag skall bara ringa till min respektive för att vi skall äta bägge två.” Jag tror faktiskt att den hemmavarande, som inte spelar golf, uppskattar att bli bjuden på mat och träffa lite mer folk. Det kostar inte mycket mer än att laga maten hemma.

Amir har arrenderat lokalen så självklart kan man inte sitta i restaurangen eller på altanen och äta medhavd kaffe och macka.

Rangen är öppen. Som du redan vet kommer Graham Crisp att från och med i år driva rangen i egen regi. Han kommer att satsa rejält på den. Nya utslagsplatser till höger om huset med bollmaskinen, nya mattor, nya bollar och nya ”målkorgar”. Det kommer även bli belysning på rangen, så man kan träna även efter att mörkret börjar falla. Min bedömning är att detta är bra för klubben, även om det självklart blir en intäktsminskning för oss, men det ger å andra sidan möjlighet till ett långsiktigt samarbete med Graham och det är värdefullt.

Shopen, som han driver tillsamman med Henrik Lisecke på Rockatorp är nu öppen och laddad med alla vårens nyheter. Vad bollar, klubbor och övrig utrustning beträffar, men inte minst med de snygga profilkläderna med vår logga på. Du kan redan nu se lite bilder på dessa på vår Facebooksida och på Instagram.

Den stora frågan nu är naturligtvis ”När öppnar banan med sommargreener”. Ja det undrar jag också. Den som helt bestämmer det är Sebastian Styrell, vår headgreenkeeper. Jag ha försökt pressa honom på ett svar, men han svarar att det beror helt på vädret och framför allt på natttemperaturen. Gräset måste komma igång och börja växa lite innan han vill öppna. Jag vet när jag önskar att han skall ta beslutet om öppning. Vi får se om några dagar om min önskan går i uppfyllelse eller inte. Jag längtar! Idag innan jag skrev detta var jag ute och spelade nio hål. Det var härligt, men visst det är inte riktigt samma sak som att spela när det är vintergreener som gäller.

Redan förra året var banan i mycket bra skick och den kommer säkert att bli ännu bättre i år.

Övningsområdet på andra sidan vägen är nu färdigbyggt. Nu väntar vi bara på att gräset skall växa. Det är omöjligt att säga när den kan tas i bruk. Det beror helt på vädret. Kanske i bästa fall tidigt i höst, men vi väntar och ser utan att utlova något.

Junior- och knattesatsningen från föregående år kommer att fortsätta och även ges ökade möjligheter att utvecklas vidare. Är det något för klubben som är viktigt så är det att vi får våra ungdomar intresserade av att spela hos oss.

På tal om ungdomar så är internet otroligt viktigt. Det är kanske lika viktigt för oss alla då man gör allt mer på nätet via datorer och telefon och med anledning av det är jag glad att kunna säga att vi har ingått ett avtal med Wexnet om fiberanslutning. Det kommer att innebära att vi nu äntligen kan erbjuda våra gäster wi-fi uppkoppling när man vistas i och omkring klubbhuset.

Vi har en härlig stämning i klubben och den skall vi verkligen vara rädda om. Med risk för att bli tjatig så säger jag ännu en gång jag ser fram mot denna säsongen med alla nyheter och framför allt mot att åter få träffa alla härliga medlemmar.

Jag hoppas verkligen att få se så många som möjligt nu på vårmötet den 6 april kl. 19 på Kronobergs Bil AB.

Carl-Gustaf Göthe ordförande ordförande